Ferrari 599XX stabileste un nou record pe Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.04.2010
Ferrari 599XX a reusit sa devina cel mai rapid vehicul derivat dintr-un model de serie pe circuitul de la Nurburgring. Modelul italian a strabatut cei 20 de kilometri in 6 minute si 55 de secunde.

Esential

722 de cai putere dezvolta Ferrari 599XX.
06:55:16 este timpul inregistrat de Ferrari 599XX pe Nurburgring.

Ferrari reuseste sa isi mai adauge o distinctie in marea sa vitrina cu trofee. De aceasta data este vorba despre o recunoastere a performantei obtinute pe celebrul circuit de la Nurburgring, unde Calutul Cabrat a reusit sa stabileasca un nou record mondial.

Exclusivistul 599XX, prezentat in toamna anului trecut la Frankfurt, a reusit sa parcurga cei aproximativ 20 de kilometri ai circuitului in doar 6 minute, 58 de secunde si 16 sutimi, devenind astfel cel mai rapid automobil derivat dintr-un model de serie, care parcurge "Iadul Verde".

Supercarul de 722 de cai putere si aproape 1.4 milioane de euro a fost condus spre succes de unul dintre cei mai experimentati piloti de teste Ferrari, Raffaele de Simone. Pentru a putea atinge aceasta performanta, 599XX a beneficiat de un nou control al tractiunii si de tehnologia Actiflow System, care creste apasarea aerodinamica la viteze mari.

Cu toate acestea, 599XX nu a reusit sa se claseze in fata lui Radical SR8, care a scos 6 minute si 48 de secunde in 2009, dar este construit pe sasiul unui model de curse.

via | autoblog

Comentarii (10)

  • Senzational
    14 secunde sub Apollo Speed si asta cu motor pe puntea fata. Daca e se facem o regula de 3 simplu,i- a luat cam 2 secunde la fiecare 4km (cam cat are un circuit normal), e enorm.
    Ferrari e Ferrari. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce timp ar fi scos un FXX Evoluzione, daca l-ar fi facut street legal. Avand in vedere ca pe Top Gear Track in mainile lui Schumi i-a dat 7 secunde lui Apollo, eu zic ca scotea sub 6:30 lejer.
    In 2011-2012 cica ar scoate urmasul lui Enzo, sa vezi atunci recorduri...
    9 6
  • schumi
    FXX - record
    Era si normal ;-).
    6 4
  • ferrari vs skyline
    ma mira ca parjoala asta de masina preparata la maxim nu varianta de strada bate skyline-ul...curios..ce au investit in chestia asta rosie..
    f curios..
    5 10
  • Recordurile pe Nordschleife sunt doar pentru masini de strada
    599XX este o masina pregatita special pentru circuit. Toate celelalte recorduri ( Radical, Gumpert, GT-R, Corvette, Viper ) sunt realizate de catre masini inmatriculate, pe anvelope de strada, fara ventilatoare in portbagaj.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times

    Puteti vedea pe acolo si un 599 de strada, cu 7:47.
    6 7
  • Nu se pune !
    Ferrari 599xx nu e STREET LEGAL !
    5 7
  • Cat despre FXX Evoluzione
    Blue, ai auzit cumva de Ultima GTR?

    Ia arunca o privire aici:
    http://www.youtube.com/watch?v=IZUdU_zYvhM

    Ferrari e Ferrari, adica o firma care face niste masini performante la niste preturi absurdissime.
    1 8
  • recorduri
    timpii stabiliti de Corvette, Viper ACR la Nurburgring au fost stabiliti avand la volan pilotii de teste ai uzinelor respective,plus modificari care nu se regasesc pe masina de serie si pneuri speciale semi-slick.Timpi relevanti sunt cei din testul realizat de Evo magazine-10 masini, acelasi pilot, aceleasi conditii-rezultatul fiind:1.Maserati MC12-1'24''2,2. Pagani Zonda F clubsport-7'24''5,3.Ferrari Enzo-7'25''29 samd...
    7 0
  • Symbol
    Allez Renault
    Megane Trophy este cu 10 clase peste FIATUL asta obosit care se mai si aude ca dracu. E normal Renault este peste FIAT.
    2 3
  • da si nu
    Este stupid de scumpa masina... radical sr8 este de vreo 10 ori mai ieftina si "road legal" si scoate si timp mai bun pe nordschleife!!! Ce conteaza ca e construita pe sasiu de masina de cursa... asta era si ideea, ca doar nu faceau pe sasiu de monovolum cu 7 locuri;) Intr-adevar, Ferrari e Ferrari, dar pentru o masina dedicata exclusiv circuitului este aberant de scumpa si nici nu face treaba cel mai buna.
    4 0
  • radical
    Radical e extrem de urata, mai mult decat spartana si nici macar impatimitii vitezei nu sunt intersati de ea
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru