Ferrari F450 isi amana lansarea pentru Los Angeles

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.06.2009
Ferrari a anuntat ca va amana lansarea noii generatii F450, modelul italian urmand sa debuteze in cadrul Salonului de la Los Angeles. Decizia a fost luata de insusi Montezemolo.

Desi toata lumea il astepta in toamna acestui an la Frankfurt, noul Ferrari F450 se va mai lasa asteptat. Fanii Scuderiei vor fi nevoiti sa isi indrepte privirile catre Salonul Auto de la Los Angeles, unde se pare ca inlocuitorul lui F430 isi va face oficial aparitia.

Amanarea lansarii oficiale se pare ca nu a fost cauzata de actuala criza economica, decizia fiind luata de insusi Montezemolo, motivat de procesul de dezvoltare complex. Se pare ca, desi la nivel mecanic lucrurile au fost terminate la timp, designul supercarului a trebuit refacut pentru a respecta mai multe cerinte aerodinamice.

Se pare ca noul model nu va inaugura tehnologia hibrida pe care Ferrari o patenta in urma cu cateva saptamani pentru ca, spun italienii, publicul nu este inca pregatit pentru asa ceva si pentru ca normele de poluare vor putea fi respectate prin folosirea injectiei directe, cel putin pana in 2014.

Cu toate acestea ne putem astepta ca Ferrari sa dezvaluie la Los Angeles si un concept hibrid al supercarului F450, pentru a aduce pe piata, inaintea celor de la BMW, Mercedes, Renault si Toyota, un sistem KERS, de recuperare a energiei folosite la franare, regasit in prezent pe monoposturile de Formula 1.

Viitorul Ferrari F450 va folosi o structura usoara din aluminiu, pentru a reduce masa totala si pentru a imbunatati manevrabilitatea si emisiile, negand astfel nevoia unor propulsoare mai puternice. Supercarul va primi o cutie cu sapte rapoarte, un program de anulare a tendintei de supravirare si o versiune imbunatatita a controlului tractiunii, deja celebru pe modelele Scuderiei.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • ferrari
    Poza din articol nu are nici o treaba cu stilul (designul pt. amatori) lui F 450 (nume proiect F142) ... de unde stiu ? pai s-a proiectat cate ceva si prin Ro.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru