Ferrari neaga zvonurile privind problemele financiare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.12.2008
Desi va concendia 10% din forta de munca, Ferrari neaga ipotezele privind eventuale probleme financiare.

Esential

92 unitati a vandut Ferrari in luna noiembrie a acestui an.

Vanzarile Ferrari in luna noiembrie au scazut de la 600 unitati pe luna, rata inregistrata anul trecut, la numai 92 de unitati pe luna in acest an. Consiliul director al companiei italiene negociaza cu membrii sindicatului pentru a le permite concedierea a 10% din forta de munca a Ferrari.

Aceste concedieri vor avea loc pana la sfarsitul acestei saptamani, numarul de angajati care vor fi disponibilizati ajungand la 300. Ferrari va inchide fabrica sa din Maranello pentru 20 de zile in perioada Craciunului. Odata cu lansarea lui Ferrari California, vanzarile modelelor 612 Scaglietti si 599 Fiorano au stagnat, iar cele ale modelului F430 au scazut drastic.

"Bineinteles ca au fost luate in considerare si problemele de pe piata economica internationala. Totul depinde de cat timp va dura criza si cum se va termina aceasta. Lumea va fi mai apropiata de industrie si de realizarile adevarate, nu de specula. Sper ca atunci cand se va termina criza vor fi mai multi oameni si mai multe companii cu picioarele pe pamant in lumea financiara.

Nu stim siguri daca 300 este cifra finala, dar nu pastram angajatii a caror importanta nu este cruciala. Suntem prevazator deoarece nimeni nu stie ce va urma, si o lista de asteptare ca a noastra nu garanteaza neaparat succesul." a declarat Luca di Montezemolo, presedinte Ferrari.

In unele regiuni, anumiti dealeri Ferrari au deja un stoc bogat de F430 nevandute. Ferrari neaga zvonurile care prezentau compania ca fiind profund afectata de criza financiara. Cei 300 de angajati care vor fi disponibilizati lucrau in baza unor contracte de munca temporare, care nu vor mai fi reinnoite.

Via | Autocar

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru