Fiabilitatea japonezelor de lux triumfa in SUA

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.10.2008
Producatorii japonezi de automobile au fost din nou votati ca lideri intr-un clasament de fiabilitate.

Consumer Reports au facut un studiu privind fiabilitatea modelelor comercializate in SUA, pe un esantion de 1.4 milioane de cititori care au cumparat o masina noua in ultimii trei ani.

Studiul a relevat faptul ca masinile japoneze au devenit mai fiabile, luand in considerare problemele anuntate de cititorii care au raspuns la sondaj. Brand-ul Scion al companiei japoneze Toyota s-a situat pe primul loc in acest studiu.

Desi marcile de lux au obtinut si ele imbunatatiri in fiabilitate, primii zece constructori din sondaj produc in principal modele cu un pret mai redus. Brandul Scion este urmat de Acura pe locul doi, Honda pe locul trei, Toyota pe locul patru si Lexus pe locul cinci. Desi modelele Mercedes-Benz au crescut la capitolul fiabilitate, niciunul dintre modelele constructorului german nu a obtinut un punctaj peste medie, o treime din acestea sunt cotate sub medie.

Audi si-a continuat trendul ascendent, avand doua treimi din gama cu punctaje medii sau chiar peste mediu. Aceleasi calificative le-a primit si Volkswagen. Cu toate acestea, VW Passat sedan, SUV-ul Touareg si decapotabila Eos au primit calificative slabe.

BMW a aratat progrese, majoritatea versiunilor Seria 3 si Seria 5 obtinand punctaje medii sau peste medie. Si Seria 6 a primit un punctaj peste mediu. Porsche, in schimb, a suferit o cadere in clasament cu 10 pozitii fata de anul trecut, obtinand astfel un rezultat mult mai slab.

Dintre producatorii din Statele Unite ale Americii, Ford a reusit sa obtina locul 11, cu brand-ul sau Lincoln. Unele modele Ford sunt la fel de fiabile ca rivalele lor japoneze, dar media per total ii este micsorata drastic de SUV-urile si pickup-urile sale. General Motors nu a obtinut o prestatie la fel de reusita ca Ford, brand-ul GM cel mai bine clasat fiind Buick, pe locul 18. Peste 25% din vehiculele produse de GM au primit un calificativ sub medie pentru fiabilitate.

Conform studiului, cea mai putin fiabila masina este Chrysler Sebring in varianta decapotabila, care a avut de trei ori mai multe probleme decat un vehicul din medie. In comparatie cu acesta, Scion xD a avut numai o cincime din numarul de probleme intalnite de o masina care a obtinut un calificativ mediu.

Trebuie luat in considerare faptul ca modelele de lux au mai putini posesori in comparatie cu modelele populare, motiv pentru care aceasta comparatie nu este neaparat corecta.

Via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • Mini-romanu'
    Bravo Japs!
    Se pare ca si nemtii au progresat da' insuficient pentru primele locuri.
    0 0
  • Din nou, unde este VW ? si Audi si mult laudatele Mergedes? Va zic eu la manelisti cu ele.
    0 0
  • ludovic
    bbb
    mai este vorba de fiabilitate in sua.nare nici o legatura ca intro tara din estul europei un grup de asa numiti manelisti isi cumpara merc,bmw.Si nici maybach nui mai prejos decat rr ca a fost cumparat de un cioban.Ce crezi ca ceilalti posesori de maibach sunt d.p.d.v al inteligentei la nivelul lui jiji,sau ca in sua ,germania,spania,suedia conteaza ca in rom is cumparate de niste manelisti?nu prea cred
    0 0
  • @bbb - si cu japonezele merg antipatici ca tine in ele, deci mai bine imi iau bicicleta dupa modul tau de gandire!
    0 0
  • dadada
    PAI CE , MAI FACE SI ALTCINEVA MASINI IN AFARA DE JAPONEZI ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru