Fiat pregăteşte un Punto Evo rival pentru VW Polo BlueMotion

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.06.2010
Fiat va lansa în curând cea mai economică versiune a modelului Punto Evo, pentru a rivaliza cu actualul Volkswagen Polo BlueMotion. Modelul italian va emite numai 95 g/km.

Succesul de care se bucură versiunile BlueMotion ale modelelor Volkswagen nu putea să-i lase indiferenţi pe cei de la Fiat. Drept pentru care, italienii şi-au propus să lanseze în curând un rival pentru actualul Polo BlueMotion, în persoana lui Punto Evo.

Peninsularii vor dezvolta o versiune economică a modelului subcompact, capabilă să obţină o rată a emisiilor de numai 95 de g/km. Pentru a putea duce cât mai repede la capăt ambiţiosul proiect, Fiat va folosi actualul motor diesel de 1.3 litri Multijet, în versiunea de 85 de cai putere.

Mulţumită unui sistem start-stop de ultimă generaţie, consumul unităţii cu patru cilindri va scădea până la impresionanta valoare de 3.6 litri/100 de kilometri. Cel mai probabil, ecologistul va primi indicativul Pur-O2, pentru a fi identificat în interiorul gamei.

Actualmente, cea mai economică şi mai ecologică versiune a noului Punto Evo are la bază tot un motor Multijet de 1.3 litri, cu 75 de cai putere, care se ajută de un sistem start-stop şi de un filtru DPF, pentru obţinerea unor emisii de 108 g/km.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Parca nu demult declarau ca cifrele VAG ale emisiilor de sub 100g/km erau fantastice. S-au razgandit?
    2 2
  • nu
    Nu, era vorba doar de Audi, si de alte motoare, nu de astea mici.
    3 3
  • Audi are motoarele grupului si era vorba de cel de 1.6 TDI
    1 1
  • fiat,rahat
    o sa dea lovitura ,cum au dat cu linea
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru