Fiesta Crossover, arma Ford împotriva lui Nissan Juke

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.09.2010
Ford va profita de succesul actualului Fiesta pentru a da naştere unui derivat complet nou, un crossover cu tracţiune integrală ce va rivaliza cu Nissan Juke.

Succesul de care se bucură Ford Fiesta pe piaţa europeană i-ar putea determina pe americani să se gândească la un derivat, oarecum neaşteptat. Potrivit unor surse neoficiale şi unor fotografii spion recente, Ford intenţionează să lanseze în următorii ani o variantă crossover a modelului subcompact.

Fratele mai mic al lui Kuga va adopta o caroserie cu bosaje mai largi, o gardă la sol ceva mai mare şi o poziţie la volan care oferă mai multă vizibilitate. Judecând după ultimele fotografii spion, aspectul spoilerului frontal şi a blocurilor optice va fi intens restilizat, pentru a oferi individualitate modelului.

Deşi versiunile de bază vor folosi propulsia anterioară, fanii modelelor 4x4 se vor putea bucura şi de un sistem de tracţiune integrală inteligent, asemeni celui de pe Kuga, adaptat însă dimensiunilor mezinului. Sub capotă se va afla o gamă de motorizări similară actualului model, principala noutate fiind reprezentată de introducerea unităţilor EcoBoost, care oferă emisii scăzute, resurse mai generoase şi un consum ce aminteşte de versiunile diesel.

Reţeta pe care o vor elabora cei de Ford va putea da naştere unui crossover de segment B, capabil să se lupte direct cu proaspătul Nissan Juke.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • din cate am citit pe alt site de profil,s-ar putea ca acets model sa fie produs la craiova....
    4 2
  • Sa inteleg ca Nissan Juke e un succes de se grabeste Ford cu un concurent
    6 2
  • segmentul ''cool''
    ma bucur cand vad ca totusi constructorii fac masini si pt un segment mai mic pe seama cerintelor diverse ale omului citadin.In speranta ca aceast model ford sa nu ''troncane '' de la 12000 km dam un 10 la design.
    4 1
  • cand vine?
    cand soseste si ce pret are.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru