Fisker pregateste un posibil competitor al lui Tesla Model S

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.04.2009
Oficialii Fisker au anuntat ca pregatesc un model cu un pret mai redus, care va concura cu Chevrolet Volt si Tesla Model S.

Desi Fisker este la mai putin de un an distanta de la lansarea noului sau sedan Karma, producatorul american anunta lansarea unui model de volum. La fel ca sedanul Karma, viitorul model Fisker va fi un hibrid care poate fi incarcat si de la priza.

Fisker va incepe dezvoltarea acestui proiect datorita unei injectii de capital in valoare de 85 milioane de dolari, primita de la investitorii sai. O parte din aceasta suma va fi folosita pentru dezvoltarea si productia lui Karma, pe cand suma ramasa va fi folosita la dezvoltarea noului model. P

rocesul de finantare va fi finalizat la sfarsitul acestei luni si este cea mai mare investitie pe care au primit-o americanii de la infiintarea companiei in august 2007. Pe langa banii primiti de la investitorii sai, Fisker ar putea obtine un imprumut cu valoare necunoscuta din partea Departamentului American al Energiei, pe care il va folosi atat pentru a dezvolta modelul low-cost, cat si pentru a reutila o fabrica din Statele Unite ale Americii pentru a produce aceste automobile.

Destinatia exacta a viitorului model Fisker este inca incerta, deoarece oficialii companiei au stipulat faptul ca noul model nu va fi la fel de ieftin ca noul Chevrolet Volt si Tesla Model S, ci va apartine clasei premium. Pe langa acest model, Fisker pregateste o versiune mai practica a lui Karma, orientata catre familisti.

Fisker Karma va fi lansat in Statele Unite ale Americii in luna noiembrie a acestui an si va avea un pret de 87.900 dolari si va fi disponibil pe piata Europeana in cel de-al doilea sfert al anului viitor, avand un pret de 78.780 euro. Fisker intentioneaza sa vanda 15.000 unitati Karma pe an, dintre care 50% vor fi distribuite pe piata din Europa.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru