Ford a lansat noile Ka si Fiesta in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.02.2009
Ford a lansat astazi noile generatii ale modelelor Ka si Fiesta in Romania. Acestea pornesc de la 8.700, respectiv 9.190 euro.

Esential

8.700 euro este pretul de pornire al lui Ford Ka Ambiente.
9.190 euro este pretul de pornire al lui Ford Fiesta Ambiente.
65 CP dezvolta motorul Duratec de 1.2 litri al lui Ford Ka.
82 CP dezvolta motorul Duratec de 1.25 litri al lui Ford Fiesta.

Ford a lansat astazi noile Ka si Fiesta in tara noastra. Cele doua modele sunt expresii ale filozofiei de design Kinetic in clasa mica si mini. Noul Fiesta marcheaza un capitol important in istoria Ford, acest model asumandu-si rolul de cea mai distinctiva versiune Fiesta lansata vreodata. Fiesta a obtinut cinci stele la testul EuroNCAP de protectie al pasagerilor adulti, patru stele la testul de protectie al pasagerilor copii si trei stele la testul de protectie al pietonilor.

Ford Fiesta are o gama de motorizari compusa din cinci unitati. Propulsoarele pe benzina Duratec dezvolta intre 82 CP si 120 CP, pe cand motoarele diesel Duratorq dezvolva intre 68 CP si 90 CP. Astfel, gama Duratec este compusa dintr-un motor de 1.25 litri care dezvolta 82 cai putere, o unitate de 1.4 litri care dezvolta 96 cai putere si un motor de 1.6 litri care dezvolta 120 CP. Propulsoarele diesel din gama Duratorq au o capacitate cilindrica de 1.4 si 1.6 litri si dezvolta 68, respectiv 90 CP.

Noul Ford Ka isi pastreaza caracteristicile versiunii anterioare, dar le prezinta intr-un pachet nou, inedit. Design-ul lui Ford Ka este mai indraznet decat cel al versiunii precedente, iar designerii Ford intentioneaza sa stabileasca un standard in clasa masinilor de dimensiuni reduse.

Ka este produs in aceeasi uzina si pe aceeasi platforma de succes pe care Fiat construieste modelul 500, in Polonia.

Ford Ka va avea doua versiuni de motorizare, o unitate Duratec de 1.2 litri si un propulsor Duratorq de 1.3 litri. Cele doua motorizari inregistreaza emisii de CO2 sub nivelul de 120 grame/ Km. Propulsorul Duratec de 1.2 litri dezvolta 69 CP, iar Duratorq-ul de 1.3 litri dezvolta 75 CP. Consumul mixt al motorizarii Duratorq de 1.3 litri al lui Ford Ka este de 4.2 litri la 100 km.Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare, Ambiente si Titanium.

 

Versiunea Ambiente a lui Ford Ka are un pret de pornire de 8.700 euro fara TVA, pe cand versiunea Ambiente a noului Fiesta are un pret de pornire de 9.190 euro fara TVA. Noile modele vor fi disponibile incepand cu data de 3 martie 2009.

Via | Ford

Comentarii (27)

  • Dewwilmix
    masini ford lansate
    Ma uit cu surprindere la aceste cutii de tabla pentru care statul roman a acordat facilitati acestui constructor.Ce naiba sunt astea?
    cum intru eu care am 1.89 in ele ? Pe scaunul din spate bag seama ca trebuie sa stau .Acestia suntem si aceasta soarta blestemata trebuie sa ne-o ducem in spate . Mai bine fabricam matizul in continuare si ra,mineau banii in Romania nu sa imogatim niste indivizi care asata isi doresc : spolierea romaniei de tot ce se mai poate lua . Urita masina . Dezastruasa ca aspect comercial
    Nu m-as urca in ea nici cu forta .La deseu cu ea.Parerea mea. Cui ii place , nu are decit sa scoata banii din buzunar si sa o cumpere.
    0 0
  • georgel
    @Dewwilmix
    ti-ar trebui 1-2 luni de mers cu logan si gama renault, apoi sa revi la un ford si mai vorbim
    0 0
  • dewil
    dewile tata, esti redus de tot
    la logica ta, cate abonamente la otobuz iti iei de banii astia, nu?
    0 0
  • x-lescu
    dewil
    ai auzit de clase mai mari in care ar avea sanse sa incapa si inaltimea mariei tale?...eu am 1.86 si in matiz stateam ok...
    0 0
  • @ Dewwilmix
    Ford Fiesta va fi in 2009 cea mai vanduta masina din Europa . In luna ianuarie 2009 s-a clasat pe locul 2 dupa VW Golf dar foarte curand il va detrona . La ora actuala este cea mai reusita masina din clasa mica in materie de tinuta de drum . Si la capitolul siguranta sta foarte bine ,obtinand 5 stele la Euro NCAP.
    0 0
  • Dewwilmix
    Cu toate ca hartia suporta orice, incearca sa te abti.
    0 0
  • Momoleinen
    @ Dewwilmix
    dupa 3 martie cand o sa apara si in showroom mergi si vezi daca incapi sau nu.
    in Ka probabil ca nu o sa ai loc dar Fiesta e foarte tare
    0 0
  • ciucalata
    baiatu asta e ca in bancu cu ciucalata: mananca hartia, arunca bucata!
    Ce ti-e si cu patriotii astia! Lasa ba dewile ca iti iei o pereche de martoage si o caruta, sa fii nationalist!
    0 0
  • cornel
    @Dewwilmix
    Dewwilmix tu ce masina ai ? ...o caruta cred ca ti-ar fi mai buna :))

    Mie mi se pare super ok masina ...in concordanta cu clasa sa.
    Si nu poti sa compari DAEWOO cu Ford ..statul roman a facut ce s-a putut mai bine (de data asta ....) la Craiova .
    0 0
  • adry2486
    BV FORD
    SAL! IN COMPARATIE CU DACIILE SI RENAULTURILE,FORDURILE SUNT CU 2 CLASE PESTE ACESTE 2 MARCI ENUMERATE MAI SUS.CE ISTORIE ARE FORDUL SI CE ISTORIE ARE RENAULTUL.IA INTERESATI-VA DE CAND HENRY FORD A INCEPUT SA CONSTRUIASCA MASINI.DE ASTA FORD &GM SUNT MASINILE PREFERATE DE AMERICANI.CE MASINI APAR IN FILMELE AMERICANE?SI HAI SA FIM SERIOSI..CE CONFORT AI IN FORD COMPARATIV CU RENAULT SAU DACIA..NUMAI CAND MA GANDESC LA ULTIMUL MODEL MONDEO SAU KUGA...HAVE A NICE DAY
    0 0
  • Dewwilmix
    esti ca-n bancu cu ursu cand a castigat la loto si vrooia vulpea sa i-o traga sii spunea:
    --ursule! uite atat de mica o am ,mica mica de tot.........si ursu spunea:
    --lasa-ma fa in pace ca la banii mei uite atat de mare imi iau una

    astia de la craiova au uitat sa negocieze marimea masinilor care se vor fabrica acolo...ha ha ha ce idee stupida poti sa ai

    cancluzia?pe cat esti de mare tot esti depasit de prostia pe care o generezi.....ha ha ha.....mai facut sa rad
    0 0
  • pit 75
    FORD = CACAO
    Oameni buni, astia de la Ford ne-o trag de cate ori apuca.
    Desi au pupat in c__ guvernul pt fabrica de la Craiova tot de cacao raman.
    Toate modele Ford se lanseaza in Romania cu intarzieri fabuloase.
    KUGA si fiesta au fost lansate oficial fix acum 1 an la GENEVA 2008.
    In Romania au ajuns ACUM cica in shoeroom din Martie, imaginati-va cand se vor livra primele bucati (la vara)
    BEX FORD
    Si oricum sunt scumpe fate de concurenta.
    NUMAI BINE!!
    0 0
  • pentru adry2486
    PLEACA IN AMERICA.....
    FORD VA FII THE NEXT BIG SHIT ( a se citi FALIMENT)
    In caz ca nu le dau statul o comanda de vapoare pentru politia americana, de alea ce vezi tu in filme.

    drum bun... spre USA...
    0 0
  • pit75 citesti corect?
    Kuga este in showroom de anul trecut din august, la nici-o luna de cand s-a lansat in Europa de vest; Au fost tari vestice si nordice in care a venit dupa Romania.
    0 0
  • ady
    Incearca sa afli cand s-a facut prima livrare si omologarea de tip pentru KUGA in Romania, dupa aceea mai scrie-mi....
    Despre nordici...ma doare in cot .
    Kuga a ajuns mai repede ca nu se vinde prin Europa adevarata, daca le-au lansat deodata de ce in Ro au trimis primadata SUV-ul sau ce o fi KUGA??? pentru ca s-au prins ca romanii tre' sa conduca de la inaltime??

    BYE
    0 0
  • Ford mai mult nu poate!
    Pe PLOAIE (deci drum ud, nu inghetat, nu zapada, nu gheata) Fiesta fuge de fund de n-are aer...si asta la 30 km/h !!! Si nu pe aratura, ci pe Kiseleff !! Si nu e vorba nici de cauciucuri - pe Dacia 1300 aveam Montana si niciodata nu mi s-a parut asa instabila.
    Jafuri cu erori grave de proiectare, asta sunt! Iar imaginile prezentate, sa fim seriosi! Zici ca e un Focus prelucrat in Photoshop.
    Dar asta e Ford, mai mult nu poate...
    0 0
  • multi fustrati" BBB, pit75, Dewwilmix
    Ce va mai ambalati voi atotstiutorilor.
    BBB- tine-o tare de cur cand fuge sa nu dai in altele :). Schimba-i stergatoarele daca cauciucurile nu-s de vina.
    0 0
  • top vanzari ?
    Zicea careva mai sus ca va fi cea vanduta in europa in 2009, a mai fost si 207 care a "detronat" golfu dar apoi lucrurile au revenit la normal. Va fi o frenezie de 1-2 ani si apoi va fi ceva banal , la fel a fost cand a aparut clio 3, 207, corsa, mazda 2 La anu va fi polo si tot asa. Marea problema e pt fiesta ca a aparut tocmai in plina criza iar la noi si in plina devalorizare a leului.
    0 0
  • ford fiesta
    Am si eu un ford fiesta din 2002 si are 152000 km 1.4 tdci si pot sa spun ca sunt destul de multumit de ea,iar tinuta de drum este destul de buna in viraje chiar si la viteze mari!Un singur dezavantaj sunt suspensiile putin cam rigide dar sunt destul de bune la drumurile noastre!Cat de noul model ce sa zic...arata destul de bine atat in exterior cat si interiorul!Ramane de vazut cat de vanduta si apreciata va fi!
    0 0
  • Fiesta
    Am cumparat in 2005 decembrie un Fiesta 1,3, masina a fost folosita de sotia eu o conduceam doar in concedii. Am vandut-o in 2008 decembrie. Masina afost ok dar cu mici neplaceri cum ar fi scartaitul usilor pe drumuri proaste, servisul sub orice critica, garantie onorata in cazul unor defectiuni doar in urma unui scandal cu patronul firmei ;dar tragand linie :a meritat banii si in cei 60.000 de km pecare le-a parcurs la noi a fost mai mult decat ok. Dar modelul nou nu ma incanta si cred ca nu voi mai opta pentru Ford in viitor. Am incredere mai mare in masinile japoneze si mai ales ca la design cam toate masinile seamana intre ele!
    0 0
  • Clio 4
    Am un Clio 3 1.4 .E frumos al meu dar si acesta e super.
    0 0
  • LauCalin
    Fiesta
    Mda, pe principiul tot romanul se pricepe la fotbal, politica si masini citesc niste comenturi care mai de care mai amuzante.
    1.Tipului care are 1.89 ii recoman d sa intre intr-un Peugeot 107 (si pot sa pariez ca va avea loc destul) si atunci sa fie sigur ca va avea loc si in Fiesta si in Ka.
    2. Faptul ca masinilea astea doua s-au lansat mai tarziu in Romania cu siguranta se datoreaza unui lucru (chestia asta se numeste politica de marketing pentru cine nu stie). Nu este vorba de prostie, pentru ca daca ar fi fost asa Ford nu ar fi unul dintre cei mai mari producatori auto din Europa si unul dintre cei mai mari importatori din Romania. Problemele mari sunt in America, nu in Europa. Cum se face atunci ca Mondeo a fost lansaat in Ro imediat dupa lansarea internationala?
    3. Tipul cu istoria Ford si Renault. Frate, stai calm. Renault nu are o istorie atat de naspa cum crezi tu. Intereseaza-te mai intai. Traieste in prezent si gandeste-te la viitor. Daca te inpotmolesti in trecut e nasol pentru tine. Iti recomand atunci prima generatie de Fiesta, din anii '70.
    0 0
  • tare
    Super tare Fiesta...............si la pret este cred sub concurenta (Opel, VW),........cred ca se va vinde si pe criza.......sigur vor aparea diverse oferte
    0 0
  • @Dewwilmix
    Inalt si atat.
    0 0
  • Nu se va produce aici...
    Nu va ingrijorati , nu va fi o noua masina nationala. La Craiova nu vor face Fiesta. Poate doar urmasul lui Fusion, dar nu se stie.

    De fapt nu stim daca si cand vor face ceva.
    Pana acum au trasat doar niste dungi de separatie pe culoarele din fabrica si cam atat. Cu asta nu poti incepe sa produci nimic.

    Poate doar pagube.
    0 0
  • chitosu dan
    ford
    Sa dai 11.000E pt o masina din clasa mica,varianta de baza (fiesta)
    sau 10.500E pt o masina din clasa mini,varianta de baza (ka), pe vremea asta de criza , mi se pare o gluma proasta facuta de ford!
    0 0
  • ford
    mai oameni buni, am vrut sa cumpar si eu un ford fiesta. va spun ca atunci cand m-am asezat pe scaunul soferului am crezut ca m-am asezat pe saua de la bicicleta. Am mers apoi la un Renault Clio si la un Fiat grande punto. Mi-am jurat ca niciodata nu-mi voi aseza posteriorul in Fiesta - este execrabil. Si unde se mai pomeneste motorizare de 68 CP in ziua de azi , numai la ford, in plus papa mult peste celelalte din clasa lor, uitati-va la teste pe net. Pretul este nerusinat de mare la optiunile oferite. Jenant ....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru