Ford ar putea aduce Mustang şi pe piaţa din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.05.2012
Ford ia în considerare importul modelului Mustang pe piaţa din Europa. Americanii aşteaptă reacţiile clienţilor europeni înainte de decizia finală.

Ford Mustang, modelul iconic al constructorului american, ar putea fi importat oficial şi pe piaţa din Europa, informează Autocar. Iniţiativa vine chiar de la Ford of Europe, divizia europeană a mărcii Ford, care a început deja o campanie de marketing pentru a evalua reacţia consumatorilor în privinţa lui Mustang. Reclamele în care apare şi Mustang au sloganul "Go Further" şi vor să sublinieze capacităţile produselor Ford de care se bucură clienţii din întreaga lume. La nivel oficial, Ford of Europe doreşte doar să afle părerea clienţilor despre Mustang, neviind vorba de o intenţie declarată de a importa modelul pe piaţa din Europa. Reclama "Go Further" a celor de la Ford include şi SUV-urile EcoSport şi Edge, semn că americanii nu se concentrează doar pe Mustang.

Ford promite să examineze cu atenţie oportunităţile de creştere ale pieţei, ceea ce ar putea însemna şi importul modelului Mustang pe piaţa din Europa în viitor, dacă vor exista suficienţi clienţi interesaţi pe pieţele cheie. Rivalii de la GM au făcut deja acest pas cu musclecar-ul lui iconic, Camaro, oferit pe piaţa din Europa încă din 2011. Cei de la GM au păşit ferm cu Camaro în Europa, fiind oferită doar motorizarea V8 de 6.2 litri, singurele semne de întrebare fiind la alegerea transmisiei – manuală sau automată şi la alegerea caroseriei – coupe sau cabrio.

În prezent, singura posibilitate de a cumpăra un Ford Mustang în Europa este reprezentată de importurile private. Clienţii interesaţi pot fie să apeleze la un importator specializat de automobile exotice, fie să parcurgă singuri demersurile necesare importului unui automobil din Statele Unite ale Americii.

Evident, odată cu importul, clientul trebuie să-şi procure singur piesele, iar eventuala garanţie oferită în Statele Unite ale Americii nu va mai fi de niciun folos.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • NeaNelu
    mustang
    Doresc sa vad cat mai multe Mustang-uri pe strazile din Romania.
    23 2
  • *****
    Bun aduc masina in Europa prin importatorul Ford .....dar ce fac de ex cu grantia si service-ul masini ???.....asta inseamna sa pregateasca si oameni pentru asa ceva !!!!....
    2 5
  • AndreiRN
    Success
    Mustang ar sparge piata in Europa si .......... ar plange fani de BMW.
    Da, trebuie multa pregatire sa sti sa schimbi uleiul si rotile de la Mustang.
    Hahahaha
    7 7
  • Asa-i!
    Trebuie multa experienta.......Poate tu ai nevoie de multa pregatire sa ridici o capota de masina.Toata lumea a vazut cat de priceput esti.Iar treaba aia cum gasesti tu supapele si axa cu came la un motor in doi timpi,este demna de "Cascadorii rasului" sau AFV.Mai mult ca sigur,trebuie ca esti specialist in masini de batut la usa cu motoare in doi timpi si trei miscari.Good on you,mate!
    2 2
  • CHUCK NORRIS
    BRAVO FORD
    ISI MERITA BANII MI-AS LUA UNUL
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru