Ford ar putea depasi GM pe piata din SUA dupa 79 de ani

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.07.2009
In luna care tocmai s-a incheiat, Ford a inregistrat o cota de piata mai mare decat GM. In aceste conditii, la sfarsitul anului, vanzarile Ford in SUA le-ar putea depasi pe cele ale GM dupa 79 de ani.

Faptul ca General Motors a pierdut sefia in clasamentul celor mai mari producatori de automobile din lume nu mai este o surpriza pentru nimeni. Cu toate acestea, nimeni nu se astepta ca gigantul din Detroit sa fie pe punctul de a pierde pozitia de lider si pe piata din Statele Unite.

Principala amenintare vine din partea rivalului Ford, care s-au descurcat onorabil pe parcursul acestei crize, fiind singurul constructor din Detroit care nu a primit ajutor din partea guvernului.

Potrivit analistilor americani, noul GM va include doar patru branduri, Chevrolet, Cadillac, GMC si Buick, ceea ce se traduce intr-o cota de piata de numai 16.5% in luna iunie. De cealalta parte, Ford Motor Company se poate lauda in aceeasi perioada cu o cota de piata de 17.2 procente, fara a lua in calcul vanzarile Volvo, situatia suedezilor fiind una incerta.

John Wolkonowicz, analist in cadrul IHS Global Insight, a declarat presei ca Ford este pe val in acest moment. "Tinerii, femeile cu functii executive si ceilalti clienti Pontiac ar putea sa nu se mai regaseasca in actuala gama de marci si modele GM", a sustinut Wolkonowicz.

In aceste conditii este tot mai probabil ca pana la sfarsitul anului Ford sa devanseze General Motors la capitolul vanzari. Rasturnarea de situatie ar putea fi un moment istoric pentru Ford, care nu a mai reusit sa depaseasca GM pe piata din SUA din 1930.

via | CarScoop

Taguri: Ford, GM, SUA, istoric, piata, vanzari

Comentarii (1)

  • sacalul
    mda...
    "Ford ar putea depasi GM pe piata din SUA dupa 79 de ani" ...ASTA DACA NU DA FALIMENT INTRE TIMP !
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru