Ford Focus ST-R a debutat la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.09.2011
Versiunea de competiţie a lui Ford Focus ST a debutat astăzi la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul este omologat pentru competiţiile din Canada şi Statele Unite ale Americii.

Ford a adus la Frankfurt şi versiunea de competiţie a lui Focus ST, numită ST-R. Modelul a fost optimizat pentru competitiţii cu ajutorul inginerilor de la Ford Racing din America de Nord şi este gata de start într-o serie de clase FIA, deoarece respectă reglementările S2000. Echipele din Statele Unite ale Americii şi Canada vor putea comanda în curând acest model, despre care oficialii Ford spun că este foarte apropiat de versiunea de stradă a lui Focus ST, cele două modele fiind dezvoltate în paralel.

"Încă de la început, Focus şi noul Focus ST erau proiectate să fie pe placul şoferilor. Versiunea de stradă a lui Focus are cele mai bune frâne din clasă, cea mai bună manevrabilitate şi cele mai bune trenuri de propulsie, alături de design-ul şi funcţionalitatea necesare realizării unei specificaţii tehnice globale de care să fim mândri. Echipele care vor utiliza noul Focus ST-R în competiţii vor avea costuri reduse, făra ca performanţele acestora să aibă de suferit", a declarat Jost Capito, director Global Performance Vehicles şi Motorsport Business Development de la Ford.

Fiind bazat pe versiunea de stradă a lui Focus ST, modelul de competiţie are panouri de caroserie standard şi foloseşte, pe cât posibil, componente standard. Elementele suplimentare create de Ford Racing vor fi disponibile pentru pasionaţii de Focus din întreaga lume, existând posibilitatea ca Ford să ofere această versiune de competiţie şi pe alte pieţe.

Focus ST-R va debuta ulterior şi în campionatul britanic de turisme, BTCC. Iniţial, echipa Aon Focus utiliza o versiune modificată a unui Focus standard, dar aceştia vor face un upgrade şi vor "trece" la ST-R.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru