Ford Mondeo facelift vine cu lumini LED si motoare Euro 5

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.01.2010
Versiunea 2010 a modelului Mondeo va primi din partea Ford o serie de retusuri estetice, o lista de dotari imbogatita, transmisia cu dublu ambreiaj PowerShift si noi motorizari Euro 5.

Ford pregateste anul acesta introducerea noii sale generatii de propulsoare Euro 5 si in gama popularului Mondeo. Modelul de clasa medie va primi cu aceasta ocazie si o serie de retusuri estetice si o lista de optionale imbunatatita.

Mai exact, sub capota viitoarei versiuni 2010 se va afla motorul Ecoboost de 2.0 litri si 203 cai putere dar si fratii pe motorina ai acestuia: 1.6 si 2.0 Duratorq TDCI, cu norme de poluare Euro 5. Noua versiune pe benzina, cea de 203 cai putere, va fi completata in varianta standard de noua transmisie cu dublu-ambreiaj Ford PowerShift, optionala in cazul motorizarilor pe motorina.

Designul va fi influentat de introducerea unor lumini de tip LED in partea frontala si probabil de cateva retusuri ale spoilerelor.

La interior nu vor exista modificari, singura noutate urmand sa fie introducerea unui nou sistem cruise-control adaptiv, care va putea masura distanta de siguranta intre vehiculul dumneavoastra si cel din fata. Clientii se vor bucura si de un nou sistem de navigatie, care nu va fi insa integrat in interfata MyFord.

Modificarile ce vor fi aduse versiunii 2010 au rolul de a intretine interesul publicului pana in 2012, cand Ford intentioneaza sa lanseze noua generatie a modelului Mondeo, gandita, asemeni lui Focus, ca un model global.

via | autoblog

Comentarii (15)

  • george
    S-A MANELIZAT SI FORDU`
    Mai lipseste sa bage motoare TDI...
    10 25
  • Ce zici bre!!
    care manelizare "ca masinile germane e manele toti" daca ma intelegi!
    16 7
  • AndreiRN
    Leduri
    Da, cam gay treaba cu leduri dar .........
    In sfarsit motoare americane, curate si in europa.
    3 16
  • @Pt toti idiotii de mai sus
    Dupa cum bine NU stiti UE a emis o directiva prin care din 2011, sau 2012 (nu mai stiu exact) toate masinile noi vor fi obligate sa aiba lumini de zi de tip LED.
    Asa ca s-a ajuns la concluzia ca "cocalarii" aia nemti de la Audi, nu sunt prosti degeaba si au avut o idee buna pe care toti trebuie sa o implementeze.
    12 2
  • @ZZZ vezi ca bmw au fost inaintea lui audy cu ledurile .nu te supara ...
    5 7
  • Cocalar neamtz de la audi
    @ian
    whoaaaa :-| imi spui si mie ce bmw e ala cu leduri ca tare-s curios ?!?!?!?
    3 4
  • stufosu
    dupa cum spunea IAN, primele led-uri au fost la BMW (pe ce credeati ca merg angel eyes-urile?)
    5 4
  • ZZZ (Cocalarul)
    @ian si stufosu
    Aici e vorba de lumini "DE ZI" de tip LED!!!!!
    Cititi mai bine comentariul
    3 1
  • completare
    Si inca ceva:
    Din cate stiu eu angel eyes-urile folosesc tehnologie ( Cold cathode fluorescent lamps) sau sunt pe baza de neon, deci nu LED. Acum nu stiu, poate nu ma pricep eu, dar mintea mea ingusta de cocalar asta imi spune.
    6 1
  • cruise-control adaptiv exista ca optional si pe actualul model inca de la lansarea din 2007

    intrebare: ce caracteristici o sa aiba noile motorizari diesel?
    0 0
  • george
    ANOTHER SUCCESSFUL TEST
    Mdeah, se pare ca lumea a uitat ce spun detractorii marci Audi in ceea ce priveste "salba" de leduri de pe botu` masinii...Daca erau pe Peugeot sau pe Renault (exemple la intamplare) erau cat se poate de elegante si de sobre...

    @ AndreiRN

    Vai pasa cat de darnic esti...
    Poti sa-mi spui si mie pe ce modele Ford americane se folosesc acele motoare curate TDCI (un fel de TDI dealtfel) si de cand sunt disponibile?

    Asa, ca sa te ajut, te informez ca Jetta TDI a fost Green Car of the Year 2009 cu motor facut de neste friti...
    1 0
  • apreciez ZZZ ca inaite de a-mi da replik te-ai documentat .ok dar ash vrea ceva mai mult decat leduri de la audy adica fie cum zici tu audy tare la leduri bmw number1-motorizari deci care e criteriul care primeaza la cumpararea unei mashini ledurile sau motoarele?nu der alta dar m-am cam saturat de leduri leduri si iar leduri...la audy
    2 0
  • ...
    multumesc admin pentru stergerea comentarilor...sa inteleg ca tinem cumanelistii:)
    1 2
  • @ian
    Vezi ca esti complet pe langa subiect. Articolul este despre un viitor facelift pt Mondeo, care ar include si aparitia luminilor de tip LED. Iar unii inteligenti, oameni cultivati, au sarit repede in sus ca se "manelizeaza" Fordu prin asa ceva. Eu v-am oferit contra-argumentele.
    Tu deviezi discutia catre un subiect care nu are nicio legatura cu articolul. Din pacate pentru tine, o sa fii obligat sa tot vezi Leduri, pentru ca vor fi obligatorii pt toate masinile (inclusiv BMW).
    0 0
  • leduri
    adevarul e ca BMW a folosit prima data deduri la masini. insa le-a folosit la stopurile din spate si numai pe seria 3 coupe(aia veche).
    folosirea ledurilor nu e doar ca si look ci si pentru ca : 1 emit o lumina mai buna 2. consuma mai putin curent. si 3 emit mai putina caldura (nemtii au descoperit ca, caldura emisa de la farurile masinilor in timpul zilei contribuie la efectul de sera.).
    aceasta tahnologie e dealtfel si viitorul fiind folosita si in alte domenii cum ar fi noile televizeare LED.
    s mercedes foloseste aceasta tehnologie pe C, E si S clase si probabil si pe celelate in curand.
    ford mondeo - brava pt motorul nou pe benzina iar pe diesel probabil in 20 de 170 ca si competitia . o masina supre de altfel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru