Ford pregateste ofensiva vehiculelor electrice si hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.01.2009
In cadrul Salonului de la Detroit, Ford a anuntat ca pregateste trei modele ecologice pana in 2012.

In conditiile in care Toyota ameninta cu ofensiva vehiculelor hibride si electrice, Ford nu are de gand sa stea cu mainile in san. Proaspat "blagosloviti" de statul american cu un ajutor financiar substantial, americanii se folosesc de Salonul Auto de la Detroit pentru a-si prezenta strategia de viitor.

Potrivit oficialilor Ford, constructorul intentioneaza sa dezvolte o strategie care sa-l propulseze in topul producatorilor de vehicule hibride sau electrice. Primul pas in acest sens va fi facut in 2010, cand americanii intentioneaza sa introduca pe piata un vehicul electric comercial, bazat cel mai probabil pe Transit Connect. Acesta va fi urmat in scurt timp, mai exact in 2011, de un mini model electric si in 2012 de un hibrid capabil sa se alimenteze de la priza.

Versiunea electrica a modelului Transit Connect se afla in plin proces de dezvoltare, Ford unindu-si fortele cu o companie britanica, Tanfield, pentru a oferi europenilor primul lor vehicul comercial electric.

Americanii au semnat un parteneriat si cu Magna International, pentru a facilita dezvoltarea unui model electric urban asteptat in 2011.

Potrivit informatiilor preliminare, micul model ar urma sa fie alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate mare de stocare a energiei, tehnologie asemanatoare cu cea folosita in cazul laptop-urilor. Constructorul american promite ca viitorul model va avea o autonomie de 160 de kilometri, dupa o simpla reincarcare.

Hibridul alimentat la priza va fi dezvoltat cel mai probabil pe baza lui Escape Hybrid. Pentru aceasta, americanii vor lucra cu Institutul de Cercetare Electric Power si compania Southern California Edison. Daca lucrurile vor merge conform planului, noul hibrid ar urma sa fie lansat pe piata chiar in 2012.

via | Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru