FOTO EXCLUSIV*: Maserati testează un nou model pe platforma lui GranTurismo

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.07.2010
Italienii de la Maserati pregătesc ceva nou pentru clienţii lor pe platforma unui GranTurismo. Momentan, singurul indiciu este evacuarea finală, amplasată diferit faţă de versiunea standard a acestui model.

Inginerii de la Maserati testează un model diferit pe platforma unui GranTurismo. Exemplarul din imagini a fost surprins de fotografii de la Carpix în timpul testelor de pe Nurburgring şi este fie o versiune mai sportivă a lui GranTurismo, fie un model cu totul nou, care foloseşte această caroserie pentru teste de şasiu.

Primele indicii anunţă o versiunea GT S a lui GranTurismo, din moment ce observăm un set de evacuări finale trecute prin bara de protecţie spate, fără alte modificări exterioare evidente. Cel mai probabil, cei de la Maserati au montat un motor chiar mai puternic pe un prototip şi testează performanţele acestuia pe celebrul circuit german. Versiunea standard a lui GranTurismo are patru ţevi de eşapament, amplasate în perechi de câte două, pe fiecare parte a vehiculului. În cazul acestui prototip, avem de a face cu doar două ţevi de eşapament, amplasate mai aproape de centrul bării de protecţie spate.

Actualul Maserati GranTurismo este echipat cu un motor V8 de 4.2 litri care dezvoltă 405 CP. Distribuţia greutăţii între mase este de 49% pentru puntea faţă şi 51% pentru puntea spate.

Modelul italian este echipat cu o transmisie automată şi beneficiază de un sistem de control adaptiv care ajustează viteza schimbării treptelor de viteză la stilul de şofat şi la condiţiile de drum.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru