FOTO EXCLUSIV* : Mercedes testează noul SL 63 AMG în condiţii de iarnă

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale prototipului viitorului Mercedes-Benz SL 63 AMG.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu Mercedes-Benz SL 63 AMG. Modelul a apărut ultima dată în faţa obiectivelor pe circuitul de la Nurburgring, ca apoi să apară din nou în "lumina reflectoarelor" în Arjeplog, Suedia. De atunci, prototipul s-a schimbat destul de mult în ceea ce priveşte estetica. Astfel, modelul are propriile sale blocuri optice, atât pentru partea frontală, cât şi pentru posterior. Echipa de teste utiliza şi un SLS Roadster alături de modelul SL în versiune AMG pentru a putea face setări mai precise.

Exemplarul din imagini este echipat cu discuri de frână perforate atât pe faţă, cât şi pe spate. Aceste discuri de frână sunt mai mari decât cele montate pe versiunea standard a lui SL, iar etrierele au şase pistonaşe. De asemenea, inginerii Mercedes-Benz nu aveau cum să ascundă cele patru ţevi de evacuare, dar au încercat totuşi să le camufleze pentru a le conferi un aspect apropiat de cel al sistemului de evacuare standard.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, prototipul lui SL se încadrează în tendinţele prezentate şi de exemplarul surprins în teste în vara acestui an.

Marea schimbare la nivelul lui SL 63 AMG are loc sub capotă, unde propulsorul V8 aspirat de 6.208 cmc îi face loc unei unităţi bi-turbo, de 5.5 litri. Motorul respectiv va dezvolta aproximativ 571 CP şi este cuplat noii transmisii AMG Speedshift MCT 7. Propulsorul respectiv a debutat deja pe S-Klasse, iar versiunea de 571 CP reprezintă implementarea pachetului sport pe unitatea de 5.5 litri.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru