FOTO EXCLUSIV* : Peugeot testează viitorul 208

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.02.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale succesorului lui Peugeot 207. Modelul se numeşte 208 şi este mai uşor decât predecesorul său.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat primele imagini spion ale succesorului lui Peugeot 207. Dacă francezii de la Peugeot îşi vor continua tradiţia de "botez", modelul se va numi 208. Din ce putem observa, modelul are o grilă faţă mult mai mică decât cea prezentă pe 207, iar blocurile optice prezintă un set de LED-uri care vor fi folosite pe post de lumini de poziţie de zi. În ceea ce priveşte gama de motorizări, se sugerează o versiune entry-level pe benzină care va fi echipată cu un motor cu trei cilindri în linie, în timp ce vârful gamei va avea un motor de 200 CP şi va purta denumirea Gti.

În ceea ce priveşte versiunile de caroserie, francezii de la Peugeot vor lansa întâi versiunile cu trei şi cinci uşi, urmând să realizeze ulterior şi un roadster cu hardtop pliabil. Există unele zvonuri care sugerează un coupe în stilul lui RCZ şi un roadster cu acoperiş din pânză pentru a facilita apropierea de natură. Nu există încă informaţii despre o eventuală versiune SW, dar sunt şanse mari ca francezii să continue această tradiţie, din moment ce nişa respectivă a fost atacată de aproape toţi constructorii care activează în segmentul B, într-un fel sau altul.

Debutul lui 208 este programat pentru 2012, iar gama francezilor ar putea fi completată cu ajutorul unui SUV bazat pe acest model. Dat fiind stilul celor de la Peugeot în ceea ce priveşte numerotarea modelelor, suspectăm că versiunea respectivă s-ar putea denumi 2008.

O altă facilitate a viitorului 208 este prezenţa sistemelor stop-start pe toate versiunile de motorizare pentru reducerea emisiilor de CO2 în mediul urban, alături de o masă mai scăzută. Modelul va fi oferit şi în versiuni diesel.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru