FOTO EXCLUSIV* : Primele imagini cu viitorul Mercedes SL decapotat

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.05.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitorului Mercedes-Benz SL cu acoperişul pliat.

Fotografii de la Carpix au surprins noul Mercedes-Benz SL cu acoperişul decapotat. Modelul german este aşteptat să debuteze în 2012 şi se luptă cu Jaguar XK, Aston Martin V8 Vantage şi BMW Seria 6 Cabrio. Viitorul SL are un set de blocuri optice noi, stopuri redesenate, o grilă faţă modificată şi o bara de protecţie faţă cu o formă nouă. Modelul prezintă aceeaşi siluetă, iar posteriorul a primit şi el o serie de modificări. Forma modelului a fost influenţată în mod evident de CLS şi de SLS, iar banda de camuflaj neagră ne lasă să vedem şi luminile de poziţie cu LED-uri integrate în blocurile optice.

Graţie plasticelor ramforsate cu fibră de carbon, a altor componente din fibră de carbon şi utilizării de aliaje metalice uşoare şi rezistente, Mercedes-Benz promite să-l facă pe SL mult mai uşor decât predecesorul său. În ceea ce priveşte motorizările, va exista şi o versiune AMG, care va beneficia de noul V8 twin-turbo de 5.5 litri, în timp ce modelul SL 500 va fi echipat cu un V8 de 4.6 litri care va oferi un nivel bun al consumului de carburant şi performanţe la un nivel echivalent cu propulsorul pe care îl înlocuieşte.

Nemţii nu au anunţat alte modificări pentru acest model din acest punct de vedere.

Sunt şanse mari ca Mercedes-Benz SL să primească aportul tehnologiei Stop-Start în vederea reducerii emisiilor de carbon. Toate motorizările vor avea injecţie directă, în timp ce unele unităţi vor fi supraalimentate pentru a obţine peformanţe maxime. În ceea ce priveşte transmisiile, nu sunt aşteptate modificări deosebite, gama urmând să cuprindă atât modele cu transmisie manuală cu şase trepte, cât şi versiuni echipate cu 7G Tronic. BONUS: Pentru fanii Dacia, remarcăm un Logan MCV în planul îndepărtat, vizibil în primele trei imagini din galerie.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru