FOTO EXCLUSIV* : Volkswagen testează noul Touareg pentru Dakar 2011

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.06.2010
Inginerii Volkswagen s-au dus în Alpi pentru a testa noul lor model de curse - Race Touareg 2 pentru ediţia 2011 a Raliului Dakar.

După ce ne-au obişnuit cu porţia săptămânală de fotografii spion cu diverse modele noi care vor intra în producţie, cei de la Carpix ne-au prezentat imagini cu viitorul model de competiţie al celor de la Volkswagen. Vorbim de Touareg Race, modelul care va condura în ediţia 2011 a Raliului Dakar. Nu vă entuziasmaţi, vorbim de un model de competiţie al cărui aspect estetic nu contează atât de mult, deoarece inginerii VW efectuau teste de şasiu şi setau motorul şi transmisia.

Modelul va fi echipat, cel mai probabil, cu un motor TDI de 2.5 litri care dezvolta 284 CP şi 600 Nm. O altă versiune a acestui propulsor l-a tras pe Volkswagen Race Touareg 2 la victorie în ediţia 2009 a Raliului Dakar, iar echipajul de pe locul doi a condus tot un VW Race Touareg 2. Se pare că nemţii vor să reitereze succesul din 2009 în ediţia din 2011, care începe pe 1 ianuarie. Aşadar, ne putem aştepta să mai vedem imagini cu modelul de competiţie Race Touareg în următoarele luni.

Unele zvonuri anunţă o putere de aproape 300 CP pentru versiunea îmbunătăţită a lui Race Touareg 2. Creşterea de putere ar fi o realizare importantă, mai ales că vorbim de un propulsor cu cinci cilindri în linie, supraalimentat cu două turbine, care trebuie să respecte o serie de norme extrem de stricte.

Estetica acestui model este modificată extrem de puţin faţă de versiunea care a concurat în Raliul Dakar 2010, iar modificările respective au scopul de a testa diferite setări aerodinamice.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

 

Comentarii (2)

  • seamana...
    NU NE FACEM ILUZII CU DESIGNUL,DAR DACA I SCHIMBA CINEVA EMBLEMA SI CULOAREA PUTEA SA SPUNA FARA PROBLEME CA ESTE ...ALTCEVA
    5 2
  • pe bune
    la asa un interior visez pentru urmatoarea mea masina...
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru