Fotospion: Viitorul BMW X5 M, surprins in teste

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.08.2008
O serie de fotografii spion, surprinse in Statele Unite, au confirmat intentiile BMW de a da nastere unui X5 de performanta.

Asa cum va anuntam cu ceva timp in urma, BMW pregateste versiuni de performanta M pentru doua dintre modelele sale: SUV-ul X5 si Sport Activity Coupe-ul X6.

Desi astfel de vehicule nu se inscriu in filosofia diviziei M, pentru ca dispun de o masa prea mare, segmentul SUV-urilor de performanta devine prea tentant pentru constructorul bavarez. Porsche si Mercedes inregistreaza succese deosebite cu Cayenne si versiunile AMG ale modelului ML.

Cele mai noi fotografii spion, surprinse in interiorul uzinei BMW din sudul Carolinei, au surprins viitorul X5 M pe circuitul de teste intern. Imaginile tradeaza o serie de modificari exterioare la nivelul prizelor de aer si al tevilor de esapament.

O imagine surprinsa in interiorul exemplarului de teste a dezvaluit si o hartie pe care inginerii BMW au notat o serie de indicatii. Soferul era astfel avertizat ca o rulare de peste 30 de minute ar putea distruge motorul.

In acest moment, detaliile despre propulsorul care va echipa viitorul X5 M lipsesc cu desavarsire, in aceste privinte fiind facute doar cateva speculatii.

Specialistii anticipeaza ca sub capota se va afla fie motorul V10 de 5.0 litri, regasit pe M5, fie o versiune imbunatatita a unitatii V8 de 4.4 litri bi-turbo, capabila sa dezvolte peste 400 de cai putere. Cel mai probabil nemtii vor opta pentru a doua varianta din cauza cresterii pretului carburantilor.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru