Gafă Mercedes: germanii au pus sigla mărcii pe bereta lui Che Guevara în prezentarea de la CES 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.01.2012
Cei de la Mercedes-Benz au folosit imaginea lui Che Guevara într-o prezentare din cadrul standului lor de la CES 2012. Constructorul german şi-a cerut astăzi scuze tuturor celor pe care i-au ofensat.

Mercedes-Benz a folosit imaginea revoluţionarului marxist Ernesto "Che" Guevara în cadrul unei prezentări del a CES 2012. Respectiva imagine a apărut pentru scurtă vreme pe fundalul din spatele scenei pe care erau prezente două modele Mercedes-Benz şi CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche. De parcă nu ar fi fost destul, cei care au realizat această prezentare au scris şi textul "Viva la Revolucion" şi i-au amplasat sigla Mercedes-Benz pe celebra beretă a lui Che Guevara, în locul stelei roşii în cinci puncte.

La scurtă vreme de la publicarea primelor imagini din cadrul acestei conferinţe, o serie de organzaţii au răspuns rapid la această idee a agenţiei de creaţie angajată de Mercedes-Benz. Mercedes-Benz foloseşte imaginea unui comunist nebun, Che Guevara, pentru a vinde maşini de lux. Che Guevara era un psihopat a cărui sete de sânge nu era uşor de satisfăcut. Ucidea pentru plăcere., au scris cei de la Heritage Foundation, o organizaţie politică proeminent conservatoare din Washington.

Discursul lui Dieter Zetsche din cadrul CES 2012 se referea la o revoluţie în mobilitate graţie noilor tehnologii, în special cele asociate cu conectivitatea.

Compania germană a utilizat mai multe imagini în cadrul prezentării, iar cea în cauză este una dintre multele folosite pentru a sugera ideea de revoluţie. Cei de la Daimler îşi cer scuze sincere pentru că au folosit această imagine şi nu susţin în niciun fel acţiunile sau opiniile politice ale lui Che Guevara.

Via | MNSBC

Comentarii (8)

  • daniel
    post liber
    pentru asta cineva zboara din departamentul de marketing
    18 5
  • Intrebare
    Cum sa faci o asemenea gafa? Se putea gasi o alta revolutie ca inspiratie pentru aceasta lansare.
    10 6
  • mda
    Guevara este un simbol devenit extrem de popular (fie ca place fie ca nu, este simbolul schimbarii) Probabil ca cei de la Mercedes au incercat sa foloseasca ideea de revolutie (de schimbare). Evident ca cei de la heritage au sarit ca arsi; dar mie teama ca nici conservatorii astia nu sunt usa de biserica cu toate ca o fac pe neprihanitii (putina documentare si - printre altele - veti vedea legaturile "interesante" dintre aceasta organizatie si politica foarte "pacifista" a lui bushulica cel mic).
    15 1
  • viva perceptiile eronate si durerea la basca lui Che
    Nu e nicio gafa.
    in lume nimeni nu stie exact ce si cum a facut acest revolutionar.

    Eu sincer nici nu stiu sa ii scriu numele fara sa ma uit mai sus sau pe goagal.

    Marea majoritatea a oamnilor il identifica cu ceva cool, cu droguri usoare, cu haine militare lejere, cu caterinca, cu pierderea vremii.

    Un fel de duhul si esenta Vamii Vechi :))

    Asadar Mercedes s-a folosit de asta. La o adica nici germanii ca natie nu sunt chiar niste inocenti.

    Si ca sa adancim putin politica Cuba este in situatia in care este pentru ca asemeni Romaniei de exemplu s-a trezit intre interesele a 2 mari puteri.

    Dupa ce au violat-o in nenumarate randuri s-au enervat domne ca donsoara Cuba nu a luat pe nimeni de sot si au izolat-o.
    18 2
  • Asa si,...
    ce mare chestie???
    9 5
  • instantaneu toate televiziunile au bagat in direct si in reluare cate un minut de reclama gratuita la Mercedes, in buletine de stiri la maxima audienta :)
    16 0
  • ...
    Care crede ca a fost o greseala e naiv. Toata chestia a avut efectul dorit.....Mercedes in centrul atentiei.. Si orice fel de publicitate ,chiar si publ;icitatea "rea" este mai mult decat bine venita.
    10 1
  • De ras ce sa zic
    Da mare gafa au facut astia .....bine ca nu s-au folosit de imaginea altei mari marci auto,macar asta Guevara nu are de aface cu industria auto.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru