General Motors iese astazi din faliment

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.07.2009
General Motors a terminat cea mai importanta parte a procesului de restructurare a companiei. De astazi, GM nu mai are nici o datorie catre furnizorii sai si este detinuta in porportie de 60% de catre statul american.

General Motors a incheiat procedurile reglementate de legea falimentului, cunoscuta si sub numele de "Chapter 11", la doar 41 de zile de cand a intrat sub incidenta acesteia. Noul GM, asa cum doresc directorii acestei companii sa o denumeasca, este detinut in proportie de 60.8 procente de catre statul american, pe cand guvernul canadian detine 11.7 procente din activele GM. Sindicatul UAW (United Auto Workers) va detine 17.5 procente din actiunile GM, iar restul de actiuni ramase vor fi detinute de catre persoane care au de recuperat bunuri de la General Motors.

GM a fost nevoit sa treaca cat mai repede posibil prin procedurile legii falimentului pentru a nu isi afecta prea mult imaginea de pe piata. Producatorul american va trebui sa inchida nu mai putin de 1.300 de dealeri pentru a putea avea o retea de distributie mai eficienta, iar lucrurile nu se termina aici. General Motors va pastra doar patru marci in portofoliul sau, acestea fiind Chevrolet, Cadillac, GMC si Buick. Cele patru marci au fost alese pentru ca vand cele mai de succes produse ale americanilor de la GM.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (6)

  • george
    DIN FALIMENTUL URMATOR
    tot guvernul american ii scoate?
    4 2
  • NeoGalaxy
    Evident :)))))) Doar au fost nationalizati :))))))
    3 0
  • mda
    Si cu Opel ce se intampla ?
    2 2
  • opel nu are treaba, i-au cumparat gigantii de piese canadian Magnum si un lant de banci din rusia care are in spate Gazprom, deci sunt pe maini bune :D
    5 3
  • raduku
    Cine-i mai tare ?
    Super, am prevazut asta de cand cu FIAT. Deci iata avem in fata un grup GM-FIAT puternic atat in state cat si in Europa.
    Misto, imi place, lupta pe piata acum incepe. Super fain. Sunt curios ce mai face FIAT ??
    Super , va fi de lucru fain, cea mai tare stire ... :)))
    1 1
  • fane babanu'
    Astea sunt masini?
    Ce lupta? Cu cine? Poate cu DACIA!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru