General Motors va elimina din portofoliu marcile Saturn si Pontiac

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.02.2009
GM a anuntat ca va elimina marca Saturn din portofoliu si ca va transforma marca Pontiac intr-o divizie separata.

In cadrul unei conferinte de presa organizata ieri, General Motors a stabilit ca va renunta la marca Saturn si ca va transforma Pontiac intr-o divizie distincta. Astfel, anumite modele de nisa ale marcii Pontiac vor purta in continuare acest nume, dar vor fi distribuite la reprezentantele Chevrolet. Marca Saturn va fi retrasa complet de pe piata americana pana la sfarsitul anului 2011, prin inchiderea reprezentantelor si oprirea treptata a productiei.

Acest anunt face parte din noul plan de viabilitate al GM care va fi prezentat presedintelui Barack Obama. Retragerea celor doua marci vine in completarea deciziei de a vinde brand-ul Hummer si marca suedeza Saab. GM va retrage marca Hummer de pe piata pana la 31 martie, daca nici un cumparator nu va face o oferta pentru aceasta, iar Saab ar putea deveni o companie indepedenta incepand cu luna martie.

In cei 20 de ani de istorie ai marcii Saturn, acest brand nu a obtinut niciodata profit pentru compania GM. Perceptia acestei marci in Statele Unite ale Americii este defavorabila, iar vanzarile acestei marci nu s-au imbunatatit pe masura calitatii modelelor sale.

Avand in vedere ca marea majoritate a modelelor Saturn sunt versiuni redenumite ale modelelor Opel, GM ar putea sa vanda aceste modele sub brandul Chevrolet, daca va considera necesara aceasta masura.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • cozappz
    Sau ar putea sa le vanda sub brandul Opel! Oricum la ce probleme au acum, parca sunt o musca fara cap!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru