GENEVA 2012 LIVE: B-Max, maşina care va fi produsă la Craiova, a fost vedeta Ford

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.03.2012
Standul celor de la Ford a fost presărat cu noutăți, dar noile B-Max, Kuga și Fiesta ST au ieșit clar în evidență.

Versiunea de serie a noului Kuga a fost vedeta standului Ford de la Salonul Auto de la Geneva. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles sub numele de Ford Escape, iar versiunea europeană a modelului prezintă același aspect estetic. La fel ca prima generație, Kuga împarte platforma cu Focus și mizează pe latura practică a segmentului SUV-urilor compacte. Modelul debutează în showroom-uri la finele acestui an și va fi oferit alături de un TDCI de 2.0 litri care va oferi 140 sau 163 CP.

B-Max este cea de-a doua atracție a standului Ford de la Geneva. Modelul este construit la fabrica din Craiova și este echipat cu o premieră în segment - montant B integrat în portiere, ceea ce înseamnă că accesul pasagerilor la bord este ușurat semnificativ. Totodată, B-Max este echipat și cu noua motorizare EcoBoost de 1.0 litri, care oferă între 100 și 125 CP.

Tot la capitolul EcoBoost în segmentul B, Ford a prezentat noul Fiesta ST. Acesta este echipat cu un motor EcoBoost de 1.6 litri și 180 CP, care asigură un timp 0-100 km/h de șapte secunde și o viteză maximă de peste 220 km/h. Generația precedentă a lui Fiesta ST avea un motor aspirat de 2.0 litri, care dezvolta 150 Cp și avea nevoie de 7.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru