GENEVA LIVE: Lansarea noului Dacia Duster - galerie foto

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.03.2010
Dacia a fost astazi in lumina reflectoarelor de la Salonul Auto de la Geneva cu primul sau SUV, botezat Duster. Automarket a fost la fata locului si va prezinta o galerie foto cu cele mai importante momente din timpul lansarii.

Comentarii (39)

  • Succesuri
    E cam coaja...
    Dar... succes in continuare. Sa creasca PIB-ul!
    7 31
  • Excelente poze! Multumim Automarket !
    23 2
  • vreau una neagra
    24 1
  • Analize asupra masinii pot face specialistii aflati la fata locului, nu baietei aflati la PC intr-un scaun patat de semnele pubertatii...
    31 7
  • ?
    e ciudat ca nici macar duster nu are discuri frana pe spate.
    9 12
  • Subiect
    Oameni buni... asteptati s-o vedeti pe strada. Atunci va puteti da seama cu adevarat cum arata... Nu stiu dar cand o vad din fata... imi provoaca un sentiment ciudat... parca imi vine sa o fac praf cu bata:D... Are o "moaca"...:|...
    Oricum... felicitari Automarket. m-am dus direct pe acest site stiind ca aici voi vedea imediat poze profesionale.
    4 21
  • duster
    este o panarama de masina
    5 36
  • .marius.
    Huh ?!
    Are cutie cu 6 trepte?? ...sau vad eu dublu ...
    13 0
  • Ogelinho
    dap , 6 trepte !
    @ady tu esti un copil foarte prost ...cum poti sa-ti dai cu parerea despre un lucru pe care nici nu l-ai vazut ? Masina este 4x4 si costa 12 000 EURO....NU VA MAI SUPORT !
    15 1
  • franty
    duster
    Masina este interesanta dar ar fi bine sa asteptam sa vedem si parerea celor care o vor achizitiona .
    14 1
  • marius
    arata ok
    pare sa fie ok, sa vedem ce poate!
    totusi parca ar fi trebuit sa schimbe panoul ala central....
    8 6
  • ce imi place ca pentru a ajunge la jumate din comenzile de pe consola centrala trebuie sa te "bagi pe sub bord".
    7 9
  • porumbelu
    domne da nu va suparati
    porumbelu e din romania?
    5 0
  • Drive test
    Automarket ....ma intreb.....si cred ca nu numai eu....daca masina se poate cumpara din aprilie...oare nu putem avea un drive test inainte ca sa stim ce cumparam ?
    ms!
    5 0
  • boss tyby
    duster
    cat de prosti puteti fi voi comentati dar nu aveti habar ce inseamna dacia daca nu ati avut un logan nou ce tot o ardeti ca prostii e o masina excelenta dar voi puteti sa va cumparati gunoaiele din occident .
    9 6
  • boss tyby
    duster
    mergeti sa va lua ti masini din occident carutele nemtilor care isi bat joc de masini ca l as ca vin romanii si le iau de bune dupa ce le alearga 200000 de km sa nu va cumparati duster ca nu e bun ma da prosti mai sant unii ma.
    9 4
  • D. D.
    BRAVO DACIA! RESPECT
    9 2
  • !!!
    Lua'mi'as una!
    10 0
  • pt boss tyby
    Tu crezi ca toate masinile de import de la noi sunt SH? Tu crezi ca toata lumea are acelasi buget ca tine? Cu asta te incalzesti? Mie mi se pare ca esti foarte frustrat. E treaba fiecaruia ce isi cumpara. Personal nu apreciez SUVurile asa ca nu o sa imi cumpar niciodata unul pentru ca nu am nevoie de el. Asa ca de ce sa dau 15k-18k euro pe un SUV Dacia?? Pot sa imi iau o masina de import foarte buna la banii astia care e si noua si e si foarte dotata. Decat sa imi cumpar o masina mare cu motor slab si prost echipata mai bine imi iau una mica de oras superdotata. Ia vezi tu la 17k ce masina de oras iti iei! Gurita mica atunci ca nu esti tu mai cu mot ca iti iei Dacia noua.
    3 6
  • cotet
    cotet de gaini{pardon porumbei} stima
    1 10
  • intrebare
    nu stie nimeni ce rol are gaura aceea de sub radio cd?
    2 3
  • @scuderia
    ca sa intrebe prostii
    3 2
  • mai oamenilor, vedeti partea plina a paharului...porumbeii o adora :P
    p.s. si mie imi place, mai ales prin faptul ca e off roader adevarat, cel putin mai adevarat decat x5, q7, ml, si altele de genu asta
    3 0
  • in trecere
    Surub
    Ce frumos e prim planul cu surubul de la parghia de deschidere a portierei...dar nu-i nimic ca nu ii deranjeaza pe .... Iar o sa fraiereasca dacia o gramada de lume cu o cutie de tabla.
    Cum sa arate asa interior de 12000 de EUR? Cel cu gaura la CD player?
    Si cel de 16 000 EUR e penibil de-a dreptul...aspect lucios de lemn...CD playerul ala din plastic penal.
    Brosura e pe site-ul dacia, informati-va inainte sa dati cu gura ca 12000 e ok pt masina 4x4. La banii aia ai doar 2x4.

    Oricum la 16000 EUR iti iei masina noua adevarata nu logan inaltat.
    2 10
  • Dimitri
    Unii chiar nu mai stiu ce sa mai inventeze :)) de gasit nod in papura gasesti la orice ... nu trebuie sa fii prea stralucit
    10 0
  • basescu
    basescu
    Penibila faza cu basescu care va cumpara primul duster...ca pe vremea lui ceasca....
    pai i se gasesc noduri in papura fiindca e prea ridicata in slavi masina asta...zici ca o sa scoata romania din criza sau ceva de genu asta
    frate la 10500 arata ca un lighen masina, daca vrei sa fie 4x4, sa ai si tu aer si cd player deja sunt 14 000 de eur care nu sunt bani de dat pe lucruri romanesti
    serios acuma
    o sa se umple soselele de dustere chele...si o sa vezi lumea ca la 1310 cu toate geamurile deschise vara ca aeru conditionat mai era vreo 750 de euro :)))
    2 9
  • eu nu inteleg gandirea asta a voastra... da cred ca toata problema porneste de la banii care vi i-au bagat in c*r parintii fara sa faceti nimic pentru ei... lucru romanesc... nici francezii, nemtii n-au atatea aere cate aveti voi...

    La 10.500 euro, Duster are ABS+EBV+AFU, 2 airbaguri frontale, directie asistata, jante de 16'' dimensiuni 215/65.Ofera 3 ani garantie

    Si oricine poate avea o Dacia Duster BENZINA cu dotari standard: AER CONDITIONAT, abs+ebv+afu, 4 airbag-uri, geamuri electrice fata, radio cd, inchidere centralizata cu telecomanda etc. la 11.750 EURO ! Dacia Duster DIESEL, cu aceleasi dotari va fi la 12.900 EURO !
    10 1
  • @cs - Dusterul la 10.500 nu are nici aer conditionat, nici proiectoare ceata, nici radio, iar cel de 11.750 respectiv 12.900 e practic un logan inaltat inca putin. Ca sa aiba ceva in plus fata de logan (ma refer la capabilitati 4x4) pretul porneste de la 12.800 respectiv 14.700.
    0 9
  • Semtex
    Expertii despre Dacia Duster: Un SUV Nissan in caroserie de Logan, ce va ''democratiza'' segmentul SUV-urilor
    Primul SUV din istoria Dacia ar putea avea un succes mai mare decat Logan, pentru ca este un off road veritabil, la un pret surprinzator de mic, spun expertii auto, citati de DailyBusiness.ro. Fiabilitatea ar urma sa fie dovedita de folosirea din plin a pieselor de la Nissan, iar testele NCAP vor demonstra cat este de sigur acest model.

    ''Sunt convins ca Duster va fi un mare succes'', spune Dan Vardie. ''Masina are elemente de dotari care sunt mai bune decat cele ale concurentei, de la greutatea mai mica, la unghiul de atac. Nu mai zic de pret care, de cand a fost anuntat, toata lumea ma intreaba daca este adevarat sau reprezinta o gluma'', spune Vardie.

    Adrian Mihaltianu, analist autor
    ''Duster se anunta a fi off-road veritabil. Dincolo de pret, care este imbatabil, este important de precizat ca SUV-ul de la Dacia imprumuta piesele din familia Renault-Nissan. Asta inseamna piese folosite si rasfolosite, ce si-au dovedit viabilitatea. Din ce stiu pana acum, doar cutia de viteze e noua'', afirma expertul
    7 1
  • Fabrice Cambolive, director comercial Automobile Dacia
    "Cred ca in Romania cererea va fi impartita in functie de tractiunea 4x2 si 4x4. Este insa posibil ca, din ceea ce am observat pana acum, vanzarile sa fie inclinate catre tractiunea integrala, spre deosebire de pietele straine, unde cererea merge spre 4x2"
    5 0
  • @roadrunner
    La 10.500 Yeti, Tucson n-ar avea nici servodirectie sau turometru. Tocmai de aia nu se aventureaza ei in zona asta... sa stii ca e o mare realizare pentru Dacia pretul asta :)
    8 0
  • Sper ca voi va dati seama ca toate modificarile aduse sasiului de logan/sandero si sistemul 4x4 de la nissan nu au cum sa aduca costuri de fabricatie care sa justifice pretul lui duster. Tineti cont de faptul ca in afara de suspensie si 4x4 masina aia este fix identica, nu are nimic diferit de Sandero si Logan - tot interiorul, toate dotarile, totul este identic cu cele de pe modelele mai "joase".
    0 7
  • Carlos S
    @ unckle
    Duster are sasiu ranforsat si tren de rulare Nissan. Diferenta se merita cu varf si indesat, in primul rand ca incepe cu cel mai puternic motor din gama Logan. Si nu poti spune ca interiorul e la fel, atat timp cat se observa o calitate imbunatatita, bancheta spate rabatabila si fractionabila, scaune model diferit, tetiere fata noua generatie etc.
    Si daca nu stii alte masini decat Dacia, abtine-te ! De Ford Kuga si Ford Focus ai auzit ? Aceeasi platforma, interior asemanator!
    7 1
  • Carlos ... sincer, ma indoiesc de valoarea aditionala adusa de micile modificari calitative ale interiorului -- poate daca o tetiera din generatia veche costa 10E ..cea noua costa 12 .. ; poate daca sasiul vechi( tabla mai subtire ) costa 500E , cel nou ( tabla mai groasa ) va costa 600-700E

    Poate ca nu am dat cele mai bune exemple , dar costurile de productie ale unui logan/sandero care daca iese la client la 10000E cu toate alea pe el si cu 1.6 16v sunt probabil situate undeva la 6000E .... acuma... cinstiti sa fim , nu cred ca un duster chel ( ala care nu are nimic pe el , nimic insemnand nimic din ce aminteste carlos mai sus ca fiind "noutati" ) costa tot 6000E in fabrica .. sincer ma indoiesc , pentru ca dusteru ala chel nu are 4x4 de la nissan , nu are aer, nu are geamuri si oglinzi, nu are esepee si alte electronice, nu are amaratu ala de casetofon de 15E ( care-i o chinezarie la fel ca pionieru' meu de 100E ) , nu are decat suspensia aia noua, sasiul si jantele de 16'
    0 8
  • Carlos
    @ unkle
    tu esti un neica nimeni... ne dai tu lectii de costuri..? =))) pleaca ma...plimba ursu ! Comparatia cu Logan e o prostie din start !
    mai ales cu varianta la 5.900 euro! Si ce spui tu chel , eu spun varianta de baza... pentru ca e o idiotenie sa te exprimi in felul asta, cand are in serie
    ABS+EBV+ Asistenta la Franarea de Urgenta, 2 airbag-uri frontale, directie asistata, jante de 16''' dimensiuni 215/65.... Acum cativa ani nu existau nici astea... reglai oglinzile din exterior... trebuia sa tragi kilometri de fire ca sa pui un radio... asta numesc eu masina "cheala"! Duster la 10.500 e chiar foarte bine echipat !!
    9 0
  • Carlos
    @unckle
    daca totusi mergem prin absurd pe comparatia ta idioata o sa vedem asa:
    Logan MCV Preference 5 locuri 1.6 MPI - 9.400 €
    Duster 1.6 16v __________________ - 10.500 €
    MCV-ul are in plus la dotari radio cd (180€) si geamuri electrice fata (100€), insa Duster compenseaza cu jante de 16'' mai late 215/65 (250€), iar motorul 1.6 16v (600€) - e mai nou, mai complex.
    Rezulta ca Duster e doar cu 530€ mai mult. Pentru alta caroserie, alt design, sasiu ranforsat, garda la sol, se merita 530€.
    7 0
  • valentino
    DACIA DUSTER
    bă,vindeti-vă rablele voastre ce le ati luat de la străini si care aveti bani si vreti să vă cumpărati o masină nouă luativă un duster,la banii care costă si la drumurile noastre e mai mult decît ok,uitativă un pic ce preturi au alte suv-uri?de exemplu kia? făcînd o comparatie de pret pun toate înbunătătirile pe dacia si ajung la 16-17 mii de euro,cu banii ăstia ce optional-uri îti dă kia?asa că nu mai comentati atîta de dacia,eu unul sunt pro dacia,haideti sa facem un sondaj cine e pro si cine e contra,sunteti deacord?eu sunt primul care votez pro
    2 0
  • Mihacom
    Dacia SUV este decapt Crossover
    Dacia Duster in echipare de varf, adica A/C manual, geamuri electrice, radio-CD cu Mp3, tapiterie de piele ecologica si pachetul “crom” costa doar 18.000 de euro. Mult, dupa parerea mea, pentru o masina care in nivelul maxim de echipare nu reuseste sa ofere cele 5 stele la siguranta ale altor modele, culmea, la acelasi pret.

    Nu cred ca o sa cumpere nimeni o Dacia de 18.000 de eur, baza cred ca o sa fie cea de 15.000 de euro, care ofera un motor diesel si un nivel sub medie de echipare.

    Dacia Duster reprezinta o evolutie pentru Dacia si cred ca este un progres pentru brandul acesta, insa, mai este mult pana departe.

    http://mihacom.wordpress.com/2010/03/07/dacia-duster-suv-ul-care-defapt-este-crossover/
    1 7
  • Carlos
    @ Mihacom
    Un nivel de echipare sub media cui? Un Duster, echipat cu tractiune integrala, motor diesel de 1.5 litri 110CP, pachet look (jante aluminiu, praguri, bare de pavilion, oglinzi si decoratii cromate, geamuri fumurii spate), ESP+ASR+CSV, pachet piele (tapiterie din PIELE NATURALA pe partea centrala a scaunului doar pe margini fiind ecologica+ volan/schimbator piele naturala), CD+MP3 cu comanda pe volan, geamuri electrice fata-spate, airbaguri frontale si laterale fata si vopsea metalizata costa doar 17.510 euro cu TVA inclus. Vrei sa faci pe interesantul, vrei sa te bagi si tu in seama dar ESTI PE DINAFARA !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru