GM si VW sunt companiile cel mai bine pozitionate pe pietele in crestere

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 22.01.2010
Volkswagen si GM stau mult mai bine decat restul producatorilor mari in Rusia, China, Brazilia si India, piete considerate de mare viitor in industria auto mondiala.

Un studiu realizat de compania americana Boston Consulting Group arata ca Grupul Volkswagen si General Motors sunt cele mai bine pozitionate companii pe cele mai mari piete in curs de dezvoltare: China, Brazilia, India si Rusia. Conform studiului, cele doua companii au mari sanse sa profite la maximum de cresterea de 40% pe care cele patru piete o vor inregistra la capitolul vanzari pana in 2014.

Conform analizei americane, cele patru piete aduna 30% din vanzarile auto globale, procentul urmand sa creasca in urmatorii ani, cand cele 19 milioane de masini vandute anual pe aceste piete se vor transforma in 27 de milioane de unitati in 2014.

Deocamdata, Volkswagen Group si General Motors au profitat cel mai mult de cresterea acestor piete, cele doua companii fiind pe primele pozitii la capitolele productie si vanzari in China, o tara in care cresterea vanzarilor in 2009 fata de 2008 a fost de 48%.

"GM si Volkswagen au mers in China si au stabilit operatiuni locale de amploare inainte ca ceilalti sa observe potentialul acestei tari.

Tocmai de aceea 'intarziatii' se vor lovi de mari provocari cand vor incerca sa faca profit pe o piata din ce in ce mai competitiva", sustine Nikolaus Lang, unul dintre autorii studiului.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru