GM va testa versiunea electrică a lui Opel Meriva în Germania

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Opel a început un parteneriat cu organizaţia MeRegioMobile pentru a testa trei exemplare electrice ale noului Meriva prin Germania.

GM Europe va face echipă cu MeRegioMobile pentru a testa o mini-flotă de vehicule electrice Opel Meriva. Cele trei exemplare vor fi dezvoltate şi construite de cei doi parteneri şi proiectul va fi finanţat de Ministerul Economiei şi Tehnologiei din Germania. Proiectul MeRegioMobile vizează introducerea tehnologiilor inteligente de încărcare a vehiculelor electrice pentru modelele viitorului. Exemplarele de test vor fi echipate cu un încărcător standard cu ştecher pentru priza de 230 de volţi, dar şi cu un încărcător de 400 volţi trifazic.

Versiunea electrică a lui Meriva este echipată cu un motor de 82 CP şi 215 Nm. Acumulatorul acestui model are o capacitate de 16 kWh şi oferă o autonomie de 64 de kilometri. Viteza maximă a modelului este de 130 km/h. Modelul este echipat şi cu un sistem care poate să introducă energie electrică înapoi în reţea atunci când şoferul permite acest lucru.

Spre deosebire de alte vehicule electrice, Meriva se va încărca doar atunci când primeşte energie dintr-o sursă regenerabilă, cum ar fi energia eoliană sau energia solară. Pentru a realiza acest lucru, grila de surse de încărcare în care va funcţiona Meriva în versiunea electrică va fi una inteligentă, care "ştie" de unde provine energia pe care o furnizează.

Oficialii acestui proiect nu au specificat ce se va întâmpla cu clientul atunci când ajunge la punctul de încărcare şi nu poate beneficia nici de energie eoliană, nici de energie solară.

Via | PureGreenCars 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru