Goodyear, Michelin si Bridgestone, afectati de criza financiara

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.02.2009
Cei trei mari producatori de pneuri au anuntat o scadere accentuata a profitului in ultimul trimestru al anului 2008.

Asa cum va anuntam si la inceputul acestei saptamani, criza financiara face victime si in randul furnizorilor. Dupa Brembo si marii producatori de pneuri anunta pierderi importante.

Goodyear se pare ca a pierdut aproximativ 330 de milioane de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu profitul de 52 de milioane inregistrat in aceeasi perioada a anului 2007. Cifra de afaceri a scazut si ea cu 21.1% pana la 4.1 miliarde de dolari.

Vestile proaste nu se opresc insa aici, producatorul anuntand ca in viitor intentioneaza sa disponibilizeze aproximativ 5000 de oameni pentru a reduce volumul de productie. Mai mult, Goodyear isi propune sa economiseasca 1.8 miliarde de dolari pana in 2012.

Rezultate negre si pentru Bridgestone care a fost grav afectat de scaderea yen-ului. Rezultatele obtinute anunta o scadere cu -47% a profitului operational in 2008, iar primul trimestru al acestui an anticipeaza inca o serie de date negative.

Criza i-a afectat si pe cei de la Michelin care au inregistrat o scadere cu 53.8% a profitului in ultimul trimestru si un profit operational in scadere cu -44.1%.

La nivel global profitul a fost de 16.41 miliarde de euro in scadere cu 2.7%.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Beadyear
    Dincolo de cifre, oare producatorii astia se bazau doar pe vanzarile directe catre piata masinilor noi? Sau economia e atat de zdruncinata incat posesorii de automobile ori nu-si mai scot deloc masinile din garaj ori au renuntat la cauciucuri?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru