Guinness a recunoscut un nou record de traversare a Polului Sud

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.10.2011
Guinness a recunoscut recordul de traversare a Polului Sud stabilit de o expediţie în decembrie 2010. Două Toyota Hilux modificate au parcurs 2.308 kilometri în 108 ore.

Două echipaje au stabilit un record de traversare a Polului Sud în decembrie 2010, iar acesta a primit omologarea Guinness. Cele două Toyota Hilux au parcurs 2.308 kilometri în 108 ore, cu o viteză medie de 20 km/h. Atât vehiculele, cât şi şoferii lor au trecut prin condiţii dificile, aerul fiind mai rarefiat la 3.2 kilometri peste nivelul mării. Cele două Hilux-uri au fost pregătite de Arctic Trucks, companie specializată în modificarea maşinilor de teren.

Arctic Trucks a pregătit două Hilux-uri echipate cu motoare turbodiesel de 3.0 litri, ce dezvoltă 170 CP în standard. Acestea au transportat 1.078 litri de carburant, majoritatea fiind amplasaţi în rezervoare din benă. Transmisiile celor două Hilux-uri sunt automate cu cinci trepte şi au cutii de transfer cu un reductor de 2.566:1. Acestea au o capacitate de 1.3 tone şi pot să tragă încă 1.5 tone pe o platformă.

Membrii expediţiei au fost Konstantin Orlov, Stanislav Makarenko, Andrey Myller şi Hlynur Sigurdsson. Expediţia a fost organizată de Societatea Geografică Naţională din Kazhstan şi compania The Antarctica.

Cele două echipaje au obţinut şi o îmbunătăţire neoficială a recordului, întorcându-se de la Polul Sud în doar 3.5 zile, în loc de 4.5 zile. Societatea Geografică Naţională din Kazahstan pregăteşte o nouă expediţie ştiinţifică la Polul Sud, urmând să trimită şapte persoane în trei vehicule, incluzând un şofer/mecanic de la Arctic Trucks. Respectiva expediţie va dura zece zile şi va implica opriri regulate pentru diferite măsurători ştiinţifice.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Marian
    Astia din Kazahstan nu au ce lucra? Cu ce ii ajuta pe ei sa studieze frigul absolut cand la ei in tara e desert?
    Oricum o sa ramana in istroria tarii lor, sunt un fel de Emil Racovita pentru noi :D
    3 4
  • mda e frumos da nu prea...
    interesant pt ei cine stie..insa interesant e totusi masinile alese....
    3 1
  • cristi
    stirea cam aiurea...
    in poze se vad 4 masini toyota hilux, pana la urma stirea e cam slaba in informatii; cele 2 hilux in plus au fost doar de asistenta sau ce? traversarea a avut loc in decembrie 2010?? de ce a ajuns abia acum la noi stirea? sau in urma au fosta aia de unde ati preluat-o?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru