Iata-l pe noul Bentley Mulsanne, inlocuitorul lui Arnage!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.08.2009
Britanicii de la Bentley au dezvaluit succesorul lui Arnage la Pebble Beach. Modelul se numeste Mulsanne si este echipat cu o unitate V8 de 6.75 litri, care dezvolta 500 CP si 1000 Nm.

Dupa un sir lung de teasere, Bentley a prezentat noul Mulsanne la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach. Inlocuitorul lui Arnage si rivalul lui Rolls-Royce Phantom are o denumire inspirata de modelele Bentley echipate cu motoare de opt litri, vandute in anii 1930. Premiera europeana a noului Mulsanne va avea loc in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Oficialii Bentley declara ca modelul Mulsanne este pasul urmator in materie de design pentru marca britanica si ca acesta prefigureaza aspectul viitoarelor modele Bentley. Inca de la primele schite, designerii Bentley au fost inspirati din aspectul vechilor modele ale constructorului si au modelat noul Mulsanne ca o evolutie logica a traditiei Bentley, care va fi urmarita de o noua generatie de pasionati.

Noul Mulsanne este primul Bentley din ultimii 70 de ani care a fost desenat, dezvoltat si construit integral de catre inginerii britanici. Platforma folosita este cu totul noua si nu este impartita de niciun alt model din grupul VAG sau din gama Bentley.

Productia noului model al constructorului britanic va debuta in 2010 la noua fabrica din Crewe, iar vanzarile vor incepe la jumatatea anului viitor.

Bentley Mulsanne va fi propulsat de o unitate V8 de 6.75 litri, inspirata de cea folosita de modelele Arnage. Spre deosebire de acestea, motorul lui Mulsanne beneficiaza de materiale noi, care il ajuta sa micsoreze gradul de emisii si consumul de carburant. Potrivit oficialilor Bentley, noul motor are un consum de carburant cu 20% mai mic fata de cel al generatiei precedente. Unitatea V8 supraalimentata dezvolta 500 CP si ofera un cuplu motor de 1000 Nm. Cel mai probabil, motorul lui Mulsanne va beneficia de injectie directa si de un sistem de dezactivare al cilindrilor.

Via | Bentley

Comentarii (17)

  • nu prea imi place fata...
    ...
    7 4
  • Nici mie nu prea imi place cum arata farurile aranjate, dar sigur in noapte, venind spre tine pe sosea, o remarci :)
    Cred ca e de un articol potrivit deTop Story.
    7 2
  • ...adica farurile....
    astept cu nerabdare pe americanii cu tuningu care s-au specilaizat in modificarea de masini englezesti sa-i traga si "hidoseniei" asteia un "kit estetic" cu fibra de carbon, aripioara spate, jenti de 30", vopsea neagra mata (negru de fum pentru conoseori), piele de boi, tapiseria din casa proprietarului si o factura de 300.000Eu in care nu este inclusa masina.
    4 4
  • LauCalin
    Arata bine, dar...
    farurile alea parca ii strica tot farmecul. S
    3 2
  • benzinaru'
    arata ORIBIL!!.................rusine
    2 1
  • STEFANM-etyen8
    nasol
    ffffffffffffff nasol
    2 1
  • Etienne
    Mulsanne - dezamagitor
    Masina are un aspect clasic, nu vrea sa-i sperie pe clientii traditionali cu schimbari extravagante. S-ar putea sa-i sperie pe acestia partea frontala cu aspect de ochelari pentru miopie severa. Tot ce e posibil ca tehnic sa fie la inaltime, la pretentiile si preturile lui Bentley, asa e normal, insa la fel de normal e si un design reusit. Si asta ii lipseste lui Mulsanne. Si ce-i cu numele asta? (Dacia Kanjara parca nici nu mai suna atat de rau)
    1 2
  • a ajuns bentley sa-i copie pe chinezi?:))
    2 1
  • Stelian_Opincariu
    Cei asta?
    2 2
  • Robert
    Bentley Mulsanne
    Mulsanne este un nume celebru din istoria marcii Bentley, in gama Bentley mai existand un model cu acest nume, fiind produs intre 1980 si 1992 . Dupa cum stiti Bentley a castigat in anii 30 de multe ori cursa de 24 H de la Le Mans iar Mulsanne este numele celebrei linii lungi ale faimosului circuit de anduranta . Numele este preluat de la satul Mulsanne care este in vecinatatea circuitului . Consider ca acest model isi va atinge usor targetul anual de 1000-1500 masini vandute fiind o masina foarte avansata tehnologic iar parerea mea este ca arata mai bine decat principalul sau concurent, Rolls-Royce Phantom .
    1 2
  • Boooooooooooooriiiiing
    Oribil botul. Daca as avea atatia bani...probabil ca asta ar fi ultima masina pe care mi-as cumparao.
    2 1
  • Blu3 Crush
    farurileeee
    nu-mi place cum arata farurile alea deloc, strica tot aspectu
    in rest masina arata destul de bine
    depinde si de gusturi
    0 1
  • superb!
    0 2
  • hahahaaha
    ma doare stomacul de la atata ras de cand am vazut hipopotamul asta:))))))))))
    arata m bine ca rr?!! waaaa, hahaha, ce janghina!!
    sa traiti si sa ganditi bine, inainte de a va lua masina!
    1 1
  • tataglontu
    despre bentley
    Daca sinteti numai figuri ia puneti mina si desenati voi masina mai intii sa vada toata lumea (sau sa va faceti de cacao daca nu le aveti cu desenu) si dupa aia sa latrati ca prostii. Clar
    0 0
  • ^_^
    parca e o copie imperfecta a Rolls Royce Phantom...
    0 0
  • O COPIE NEREUSITA
    Nu stiu de ce ROLLS ROYCE nu riposteaza , pentru ca sunt destuii saraci care o sa cumpere masina asta si ii afecteaza in mod direct , ar trebuii detinatorii de ROLLS sa faca ceva nu este posibil sa treaca pe langa tine un ROLLS 2 . Mama nu ii mai suport pe copiatori , VW face orice pt bani si isi bate joc de clienti exemple :
    motoare de la VW intalnesti pe AUDI, PORSHE , si invers , au facut PASSATUL CC mai frumos ca A6 , tot ce a fost bun pe TOUAREG le-a imprumutat la Q7 si CAYMAN , au facut SKODA YETY mai buna ca TIGUANU , VW PHAENTON este identic cu A8 si multe altele . VW , AUDI , PHORSE o alianta in care amesteca lucrurile masini VW egale lu AUDI si AUDI egale u PHORSE , de exemplu in ziua de azi iti cumperi un PHORSE doar cu numele pt ca defapt are la baza motoare de la AUDI si AUDI de la PHORSE , eu cred ca , clienti sunt inedreptatiti , imi cumpar PHORSE sa vad cum ma face la semafor AUDI TT si R8 ? sau Imi cumpar A6 ca sa ma faca ala cu PASSATU CC ? sau Imi cumpar TIGUAN sa ma faca ala cu YATY , sau Q 7 ca sa ma faca in teren accidentat TOUAREGUL ? E drept asa ? De ce sa dai atatia bani pe un BENTLEY MUSLLANE can nu este ceva unicat , este ceva care exista deja pe piata , ROLLS ROYCE . Cred ca BENTLEY a ramas tot ROLLSURI mai mici .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru