In 2012 vom avea noi etichete indicative pe flancurile pneurilor

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.10.2009
Flancurile pneurilor vor contine cateva noi indicatii incepand cu toamna lui 2012. Acestea vor putea sa ajute conducatorul auto sa economiseasca pana la 300 de euro pe an.

Pneurile din viitorul apropiat vor fi etichetate din productie cu o serie de elemente legate de modul in care acestea interactioneaza cu mediul, de siguranta si de zgomotul produs. Decizia de a impune acest lucru producatorilor de pneuri vine in urma unei hotarari a Uniunii Europene, urmand ca noul sistem de etichetare sa fie utilizat pe Batranul Continent incepand cu 2012.

In acest moment, pneurile sunt etichetate cu cifre si litere care indica marimea acestora, viteza de rulare si anotimpul destinat utilizarii. Din 2012, aceste indicatii vor fi completate de o litera de la A la G care va arata eficacitatea pneului in ceea ce priveste economia de combustibil, de o a doua litera care va indica nivelul de aderenta a pneului in conditiile unei sosele reci si de un grup de cifre care va sublinia nivelul de decibeli pe care il dezvolta pneul la rulare.

Analizele expertilor europeni arata ca alegerea corecta a unui set de pneuri poate sa determine o economie de pana la 300 de euro pe an.

via | Caradisiac

Comentarii (2)

  • Si in ce mod ma ajuta pe mine sa economisesc 300 de euro?

    Daca vor specula taranii nostrii si vor costa dublu fata de pneurile actuale?
    4 0
  • as21ro
    asa e...
    idem "andt"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru