Infiniti JX Concept a debutat la Pebble Beach

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.08.2011
Infiniti a adus o versiune de pre-serie a lui JX la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Crossoverul cu şapte locuri este primul model Infiniti oferit şi cu tracţiune faţă.

După o lună de teasing, cei de la Infiniti au prezentat noul lor crossover cu şapte locuri la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Modelul este în versiunea concept, spun cei de la Infiniti, dar aspectul său ne arată, mai degrabă, un vehicul de pre-serie. Versiunea de serie a lui Infiniti JX va debuta în ultimul sfert al acestui an, la Salonul Auto de la Los Angeles, unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din Statele Unite ale Americii.

La nivelul exteriorului, Infiniti JX prezintă o serie de linii preluate de la conceptul Essence, cum ar fi grila faţă şi forma blocurilor optice, dar şi "tăietura" specifică a montantului D. Deşi prezintă o serie de elemente interesante luate ca atare, crossoverul nu va primi prea curând un premiu pentru aspectul exterior. Cei de la Infiniti nu au prezentat prea multe imagini cu interiorul, dar putem observa faptul că liniile de la exterior au inspirat designerii care au creat habitaclul, unele idei de la exterior fiind prezente şi la bord.

Vehiculul are trei rânduri de scaune, pregătite să acomodeze şapte persoane. Cel de-al doilea rând de scaune poate fi culisat cu până la 14 centimetri în faţă sau în spate, iar toate locurile sunt destinate adulţilor.

Motorizarea este asigurată de un otto V6 de 3.7 litri, cuplat unei transmisii CVT cu "setări sportive". Clienţii vor putea opta fie pentru versiuni cu tracţiune integrală, fie pentru versiuni cu tracţiune faţă, JX fiind primul Infiniti oferit vreodată cu tracţiune faţă. Constructorul nipon de automobile va prezenta informaţii suplimentare despre trenul de propulsie odată cu debutul versiunii de serie al lui JX. Capitolul tehnologie al lui Infiniti JX este reprezentat de un sistem audio Bose cu 14 difuzoare cu tehnologie Studio Surround şi Waveguide bass, alături de un sistem avansat Infiniti Connection Telematics, un sistem de monitorizare a punctelor oarbe şi un sistem de prevenire a coliziunilor la rularea în marşarier.

Via | Infiniti

Comentarii (6)

  • Stelian_Opincariu
    Foarte interesant articolul! Bravo!
    1 3
  • Interior minunat, exterior nu prea
    3 1
  • interesant
    din poze pare o masina uriasa, si designul frontal si posterior chiar asta sugereaza. initial aveam impresia ca vor face un crossover micut in stilul juke/nuke/puke de la nissan.
    e suficient de integrat in spiritul de design infiniti dar destul de bland sa fie acceptat pe scara larga de clientii de astfel de masini
    2 1
  • victor
    infiniti
    urata nu este dar frumoasa nici atata design prea japonez ...........go INFINITI
    3 2
  • La ani lumina in spate fata de Lexus!
    4 5
  • probabil se vrea un concurent pentru q 7 si gl ...la exterior mai trebuie putin lucrat sau poate cu niste jante mai mari ar aratat ceva mai bine
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru