Infiniti trece pe diesel

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.09.2009
La aproape un an de la debutul pe piata din Europa, Infiniti va oferi si un motor diesel pentru trei dintre modelele sale.

Datorita faptului ca peste 60% din masinile vandute in Europa sunt echipate cu un motor diesel, cei de la Infiniti vor crea un motor diesel pentru modelele EX, FX si noul M. Cel mai probabil, noul propulsor de la Infiniti va fi un V6 de 3.0 litri, care va oferi un nivel ridicat de performanta alaturi de un consum scazut de carburant. Avand in vedere faptul ca Infiniti face parte din segmentul premium, nivelul de zgomot va fi extrem de scazut, iar antifonarea de calitate este esentiala pentru a realiza acest lucru.

De aceea, japonezii de la Infiniti vor prezenta  noul motor diesel abia in anul 2010, primul model echipat cu acest propulsor urmand sa debuteze la Salonul Auto de la Geneva. In acest timp, inginerii Infiniti vor putea sa calibreze intocmai motorul diesel pentru a se potrivi cu specificatiile marcii premium a celor de la Nissan. Debutul de la Salonul Auto de la Geneva al noului motor diesel ar putea sa nu fie concomitent cu momentul in care primul propulsor diesel de la Infiniti va fi disponibil pe piata.

Pentru moment, nu exista informatii suplimentare in acest sens.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • dap
    Avand in vedere ca motoarele lor pe benzina sunt destul de gurmande,e idee f buna sa introduca diselul pe toata gama lor.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru