JD POWER: Piaţa de vehicule electrice va fi de 1.3 milioane de unităţi pe an în 2020

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.10.2010
Cei de la JD Power au prezentat raportul Drive Green:2020, în care au estimat că piaţa vehiculelor electrice va fi de 1.3 milioane de unităţi pe an în 2020. Au fost aceştia prea optimişti?

Organismul independent JD Power a publicat un raport privind estimările proprii legate de piaţa auto a anului 2020. La nivel mondial, aceasta va include 4.870.000 unităţi vehicule ecologice (fie ele hibrizi sau vehicule electrice), iar Statele Unite ale Americii este văzută ca principalul consumator de acest gen de vehicule. Cea de-a doua piaţă pentru vehicule electrice şi hibrizi este Europa, iar pe locul trei vine Japonia. Aparent, cei de la JD Power consideră că piaţa auto din China – cea mai mare piaţă auto din lume – va fi cea de-a patra piaţă pentru vehicule electrice şi hibrizi peste 10 ani.

Estimările celor de la JD Power anunţă 3.621.000 de hibrizi vânduţi pe an în 2020. Numărul de vehicule electrice vândute în acelaşi an este previzionat la 1.249.000 de unităţi. Aşadar, chiar şi peste zece ani, cele mai optimiste previziuni anunţă supremaţia vehiculelor echipate cu propulsie hibridă asupra modelelor 100% electrice

Specialiştii de la JD Power prevăd că o creştere semnificativă a preţului carburanţilor în 2020 ar favoriza achiziţia de modele electrice. Totodată, printre factorii favorizanţi ai creşterii popularităţii vehiculelor electrice se numără şi o descoperire tehnologică deosebită care va reduce costurile vehiculelor electrice, dar şi elemente care vor creşte încrederea consumatorilor în produsele respective şi încurajarea clienţilor să achiziţioneze vehicule electrice prin suplimente guvernamentale.

Via | Autoactu 

Comentarii (5)

  • Marius
    Viitorul suna/nu suna bine
    Nu trebuie sa ai 4 facultati, 3 mastere, 2 doctorate si o diploma de doctor honoris causa, sa-ti dai seama de niste chestii evidente.
    Cativa ani, pana cand litrul de benzina/motorina va ajunge la 2-3 euro, vor fi populare tot masinile clasice, cu motoare clasice.
    Apoi, un deceniu, vor fi la moda masinile hibride. Se vrea aici sa se impace si varza si capra (consum mic, noxe reduse). Dar e tot o frectie la picior de lemn.
    Iar peste decenii bune.......dracu stie ce se mai intampla.....oricum, pana atunci, noi cei care postam azi pe automarket, vom fi mosi in bastoane. ;P
    2 0
  • Victor
    in procente 1.3 milioane de masini electrice ar insemna sub 2 % din numarul toatal de masini vandute in 2020
    Chiar daca se vor vinde in 2020 aprox 1.3 milioane automobile electrice, raportat la aprox. 80 milioane masini vandute ( in acest an se vor vinde 70 milioane ) procentul este infim de sub 2 % . Mai multi analisti considera ca in foarte scurt timp, motorina sintetica va deveni foarte populara atat in SUA cat si in restul globului . Recent un Audi A3 TDI a parcurs fara probleme 1,600 km un traseu din California folosind motorina sintetica ( http://www.greencar.com/articles/green-car-year-tours-eureka-drive-reaches-san-diego.php ) .
    1 5
  • nu numara puii inainte de a cloci ouale
    repet , sugerez mai intai sa le imbunatatiti pentru a fi destul de ieftine si bune , si apoi sa faceti estimari
    0 0
  • @AdrianosFidi
    ouele sunt deja clocite! masinile electrice sunt gata pentru a intra pe piata. Pretul unei berline de 4.75 metri cum va fi Renault Fluence ZE e situat undeva la 21.000 euro in Franta. Din 2011 in Romania banuiesc ca va fi undeva la 15.000 euro, ceea ce e foarte bine.

    @Victor
    Previziunile JD POWER sunt chiar optimiste in privinta pretului barilului de petrol in viitor. Avem la dispozitie 30-40 de ani cu indulgenta pana se vor epuiza complet resursele de petrol. Fara o interventie divina, pretul petrolului doar in sus se mai poate duce. Deci un procent de 10% din piata in 2020 pt masinile electrice mi se pare mai rezonabil. Preconizez cam 7 milioane de vehicule electrice in 2020.
    Tu inca mai vbesti de motorina?! cand la pompa e mai scumpa decat benzina? s-au dus vremurile bune pt dieselari, motorina pierde teren.
    Iti spun eu... daca nu schimbam ceva in domeniul auto, nu putem vbi de un progres real pentru revenirea energetica...
    8 0
  • eu zic ca cifra e mica...sa mai asteptam
    Rasfoind chiar o revista auto de prin 1997 am citit o previziune legata de piata de telefoane mobile din Romania, citez:
    In prezent sunt peste 20.000 de telefoane mobile in functiune si se estimeaza ca pana in anul 2000 vor ajunge la cifra de 100.000 unitati.
    (n.m) In anul 2000 doar Dialogul avea 1.000.000 abonati...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru