Jocurile video cu masini, platforme de publicitate auto

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.02.2009
Un studiu canadian arata ca persoanele care se implica cu un anume model intr-un joc video se ataseaza foarte repede de brandul respectivului model.

Din ce in ce mai multi cumparatori de masini isi aleg modelul preferat dupa ce s-au jucat cel putin o data cu acesta intr-unul dintre numeroasele jocuri video aparute pe diferitele platforme si console. Conform unui studiu realizat de universitatea candiana Carleton, jocurile video au devenit la fel de importante precum filmele in alegerea unui model sau a altuia. Mai mult, faptul ca poti sa "pilotezi" virtual o masina are un efect mult mai pregnant la nivel cognitiv asupra viitorului client decat efectul reclamelor clasice de pe TV.

Experimentul condus de echipa de cercetatori canadieni a constat in compararea reactiilor pe care le au doua grupuri de persoane: cele care s-au jucat cu un anumit moedl pe o consola XBox si cele care au privit jocul printr-un geam din sticla, cu o atitudine similara celei de urmarire a unei reclame TV ceva mai lunga.

Persoanele care s-au jucat efectiv cu modelul respectiv au dat dovada de o apartenenta ridicata la brandul in discutie comparativ cu simplii spectatori.

Rezultatele au fost identice atunci cand in discutie s-au aflat jucatori ocazionali, care si-au "distrus" masina virtuala de cateva ori, sau jucatori-fani ai jocului respectiv.

via | MA

Comentarii (7)

  • gigibidon
    x
    Din ce joc e luata poza?
    0 0
  • Gran Turismo 5 Prologue
    Cred ca e din Gran Turismo 5 Prologue, dar nu sunt sigur.
    0 0
  • mircea
    @gigibidon
    GT5 Prologue, asa cum spune si Alex.
    0 0
  • bullshit
    daca ar exista si jocuri cu masini normale da , da in acest sens cand e vb la jocuri de astea de masini de zeci de mii de euro sau kiar mai mult nu cred k se pune unu sa cumpere asa masini, cand de abia are bani sa faca rost de jocul piratat, si acei ce isi permit nu le trebe un joc sa ii convinga, eu acu k am jucat o luna nush ce joc cu un R8 nu ma pun sa il cumpar, poate imi place mai mult da poate dak as avea banii necesari las cumpara da p cei de la audi nu ii incalzeste acest aspect, doar dak cumpar ii incalzeste cu ceva asa k eu nu prea cred kestia asta
    1 0
  • Chucky
    @ufx
    Esti prost....este cat se poate de adevarat...nu stiu de ce unii din voi aveti o misiune in viata sa contraziceti tot ceea ce niste oameni, mai inteligenti ca voi (pt ca aia sunt oameni de stiintza) fac si experimenteaza. Ceea ce ai afirmat tu puteau sa zica si ei daca nu era adevarat testu facut de ei. Dar, avand in vedere, ca ESTE ADEVARAT au spus ca nu e BULLSHIT. Ma regasesc in oamenii aceia care au vrut sa isi ia o masina dupa ce m-am jucat cu ea intr-un joc si inca as mai dori. M-am jucat cu un WV Golf 4 in NFS Underground si dupa ce am si terminat jocu cu el si l-a facut cum am vrut eu, imi doream unu pt ca mi-a placut ff mult in joc si era si o masina accesibila. Si in continuare cu NFS Most Wanted dupa ce au aparut modurile in care sa bagi Dacia 1300 si dupa ce am preparat-o sincer mi-as lua una si as restaurao....dar nu am bani. Totusi ma gandesc la asta si nu ma lasa rece toata treaba.
    Nimeni cand se uita la o reclama nu cumpara masina respectiva imediat. Lafel si aici nu e neaaparata nevoie sa o cumperi....e de ajuns sa iti porneasca o dorintza de a avea masina care iti place...si ceea ce oamenii aia au incercat sa demonstreze este ca un Joc de acest gen aprinde o dorintza mai mare avand in vedere ca manevrezi masina direct "virtual", decat o reclama simpla TV. Deci esti un incuiat prost si nu va suport. Ar fi trebuit sa fiti inghititi la conceptie!!!
    0 1
  • bine k lasati comentariu desteptului astuia care nu e problema k ma face prost si nu stie sa citeasca
    0 0
  • florin pop
    tare
    e super tare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru