Kia face un recall pentru Soul şi Sorento

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.09.2010
Peste 35.000 de unităţi Kia Soul şi Sorento vor fi rechemate în service pentru o problemă la instalaţia electrică a portierelor. Doar 20 de unităţi Soul sunt afectate în România.

Coreenii de la Kia vor face un recall pentru modelele Sorento şi Soul. Problema afectează 35.185 de unităţi produse între 7 septembrie 2009 şi 30 iulie 2010. Dintre acestea, 11.213 unităţi sunt Sorento, iar 23.973 unităţi reprezintă modelul Soul. Cele 35.185 de unităţi au fost vândute pe piaţa din SUA, exemplarele din Europa afectate de această problemă nefiind incluse în calcul. Problema respectivă apare la nivelul cablajului electric pentru iluminarea interiorului, iar aceasta este cauzată de furnizorul JCI. În unele cazuri extreme, există posibilitatea ca defectul cablajului să cauzeze un scurt-circuit care poate provoca un incendiu.

În cazul lui Soul, cablajul este localizat în portierele faţă şi controlează iluminarea difuzoarelor, în timp ce la Sorento problema apare la sistemul de iluminare al feţelor de uşi. Recall-ul va demara în curând pe piaţa din Statele Unite ale Americii şi pe celelalte pieţe în care au fost comercializate modele cu defecte.

Dealerii Kia vor înlocui gratuit cablajele electrice furnizate de JCI pentru a elimina orice risc de izbucnire a unui incendiu.

Din moment ce unităţile Sorento vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii sunt fabricate la o uzină americană, doar modelul Soul este afectat de acest recall în Europa. Ironia sorţii face ca a doua generaţie a lui Sorento să fie primul model Kia fabricat şi în Statele Unite ale Americii. Clienţii Kia din Europa şi din România afectaţi de acest recall vor fi anunţaţi de dealeri să se prezinte la service pentru înlocuirea cablajului respectiv. Potrivit oficialilor Kia Romauto, există mai puţin de 20 unităţi Soul afectate de acest recall, din moment ce au vândut un număr redus de unităţi în ţara noastră.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru