Lexus CT200h costă 29.960 de euro în România

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.04.2011
Lexus CT200h a debutat pe piaţa din România. Modelul are un preţ special de lansare, de 28.500 de euro cu TVA inclus, reducere de aproape 1.500 de euro faţă de preţul de listă al celei mai ieftine versiuni din gamă.

Lexus a lansat în România prima sa compactă şi, totodată, prima compactă hibrid integral de clasă premium. Modelul este creat special pentru profilul clienţilor din Europa şi doreşte să răspundă exigenţelor unui client tânăr, modern, dar atent cu mediul înconjurător. Preţul de listă al versiunii de bază este de 29.960 de euro cu TVA inclus, dar aceasta este oferită la un preţ special de lansare de 28.500 de euro cu TVA inclus. Următorul nivel de echipare, Business, porneşte de la 32.960 de euro cu TVA inclus, sau 28.500 de euro la preţul special de lansare.

Al treilea nivel de echipare din gama Lexus CT200h se numeşte Executive şi are un preţ de listă de 34.900 de euro cu TVA inclus, în timp ce preţul de lansare este de 32.900 de euro. Versiunea de top, intitulată Luxury, costă 42.100 de euro, dar primii clienţi o pot cumpăra cu 39.600 de euro cu TVA inclus. Acesta din urmă vine cu un nivel de dotări standard tipic modelelor Lexus cu un preţ de pornire mult mai mare şi doreşte să fie o propunere interesantă pentru cei care nu vor să renunţe la lux, dar ţin şi la mediul înconjurător şi nu au nevoie de o maşină mai mare decât o compactă.

"Lexus CT 200h este mai mult decât un lider autentic al categoriei de maşini eco în clasa compactă premium.

Este o maşină revoluţionară, care defineşte noi standarde ale acestei categorii; este o ilustrare magistrală a principiului „puterii fără compromisuri” care stă la baza fiecărui automobil hibrid al mărcii Lexus. Iar perspectiva din care trebuie privită această maşină este una cu totul nouă, diferită de ceea ce suntem noi obişnuiti până acum să considerăm în segmentul premium compact", a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager Lexus.

Sistemul hibrid al lui Lexus CT200h are o putere totală de 136 CP şi îi permite compactei nipone să accelereze de la 0 la 100 km/h în 10.3 secunde. Viteza maximă a modelului este de 180 km/h, dar consumul mixt al lui CT200h este de doar 3.8 litri la sută. Emisiile de CO2 sunt la un nivel extrem de scăzut, doar 87 grame per kilometru. Sistemul Lexus Hybrid Drive generează emisii de noxe de numai 3.3 miligrame de pe kilometru şi zero emisii de particule, ceea ce înseamnă de 50 de ori mai puţin decât un motor diesel de putere similară.

Lexus CT200h poate să reulze în mod exclusiv electric pe o distanţă de doi kilometri cu o viteză de 45 km/h.

Deşi standardul Euro 6 va fi implementat în septembrie 2014, cei de la Lexus se mândresc cu faptul că au reuşit de mult să obţină emisii mult sub plafonul specificat de respectiva normă de mediu. În contrast, rivalii de la Mercedes-Benz au cea mai poluantă gamă premium din lume, dar cei de la Lexus au fost prea diplomaţi să menţioneze acest aspect în prezentarea lor.

CLICK AICI pentru a citi fişa tehnică a lui Lexus CT200h şi a vedea preţurile şi dotările acestui model

Via | Lexus

Comentarii (4)

  • .marius.
    Lexus CT200h
    Arata foarte bine, e un exemplu de tehnologie in clasa sa, iar pretul se justifica.
    Totusi, din moment ce pretul e unul din cele mai spinoase aspecte in achizitia unei masini, cel putin in randul romanilor, eu as merge pe un 118d.
    3 6
  • lincon
    Naaaaaaaaaa....
    Tot mai bun un golf full opshion ( mai raman si ceva bani ) sau un bemweu seria 1... ce tot vin japonezii astia cu carutele astea de masini hibride sa ne invadeze noua Europa ??? nu ne lasa in pace sa dam muzik tare cu gemurile deschise si salam ragheton pe sistem turbo in nemtestile noastre ....
    Trebuie organizat un mare protest pe tema asta :)) ... oricum trebuie sa se trezeasca vre'unu sa zica ca Megane 3 e mai smecher.
    14 8
  • gigica
    Pai la banii aia imi iau un Megan RS cu 250CP si de restu ii fac tuning si bag benzina!!Si ascult la maxim inna.
    5 4
  • Text
    Destul de interesant aspectul noului Lexus ct200h,si sa nu mai zik ca este primul hatchback din lume care a primit propulsie hybrid,si la interior arata mult mai bn decat ceilalti rivali ai sai,are un plus de rafinament foarte delicat la interior .Din punctul meu de vedere Lexus ramane o marca de lux foarte rafinata fata de celelalte porcatii nemtesti care sunt praf la fiabilitate si durabilitate in timp (au demonstrato astfel testele din clasamentul TUV).Si sa nu mai zic ca scoate si un consum decent fata de motoarele termice care consuma si polueaza si mediul inconjurator ,masinile hybrid sunt un pas spre viitor.Bravo Japonezilor ca au inventat astfel de masini,si ....Felicitari celor de la Toyota sunt cei mai tari la ''a prteja mediul inconjurator''.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru