Lexus LF-A de serie se lanseaza la Tokyo, in toamna

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.06.2009
Supercarul de serie Lexus LF-A va debuta live in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Modelul japonez va fi produs in doar 500 de exemplare.

Dupa ce saptamana trecuta v-am vorbit despre primele detalii oficiale ale viitoruluI Lexus LF-A, revenim astazi cu noi informatii despre supercarul japonez. Surse din "Tara Soarelui Rasare" anunta ca debutul oficial al versiunii de productie LF-A va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, in perioada 23 noiembrie si 8 decembrie.

Tot atunci se va deschide si lista de comenzi a supercarului care va fi produs in doar 500 de exemplare, dupa cum anunta surse neoficiale din cadrul Lexus. Dintre acestea, 120 de unitati vor fi rezervate exclusiv pietei japoneze.

Lista de comenzi va include doar acele persoane care vor putea sa scoata din buzunar un avans considerabil pentru modelul sportiv ce va costa aproximativ 220.000 de euro. Cu o asemenea eticheta, japoneza se va bate de la egal la egal cu supercaruri din curtea Ferrari si Lamborghini.

Versiunea de serie a prototipului LF-A se va numi cel mai probabil GT500 si va fi propulsata de un motor V10 de 5.0 litri, capabil sa ofere 500 de cai putere.

Clientii mai pretentiosi vor putea alege si o versiune de top, botezata SS550, abrevierea de la Super Sport. Asa cum o spune si numele, aceasta varianta va fi propulsata de un motor de 5.5 litri si 550 de cai putere si va fi vanduta intr-un numar foarte mic de exemplare.

Despre performante nu se cunosc inca foarte multe detalii, singurele informatii referindu-se doar la viteza maxima pe care o poate atinge supercarul. Speculatiile anunta o viteza maxima de 354 de km/h, o cifra obtinuta si cu ajutorul elementelor aerodinamice.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru