Lexus pregăteşte CX300h, rival hibrid pentru BMW X1 şi Audi Q3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.07.2011
Lexus plănuieşte să ofere publicului un crossover compact, botezat CX300h. Acesta va fi orientat împotriva unor modele ca Audi Q3 şi BMW X1.

Toyota intenţionează să ofere publicului său o gamă completă de modele hibride, judecând după planurile lor de dezvoltare, care propun lansarea a şase astfel de maşini până în 2012. Unul dintre exponentele tehnologiei japoneze va fi şi propunerea Lexus pentru segmentul SUV-urilor compacte premium.

După ce BMW şi Audi şi-au exprimat intenţia de a deveni lideri în această clasă, cu modele ca X1 şi Q3, Lexus se pregăteşte să ia parte la duel cu viitorul CX300h, un frate mai mic al actualului RX450h. Modelul va fi un crossover de lux şi va împărţi aceeaşi platformă cu actualul Toyota RAV4, fratele său de concern care se bucură de o popularitate mare la nivel mondial şi care se pregăteşte să ofere publicului o versiune electrică.

Viitorul CX300h va împrumuta schema arhitecturii hibride folosite de fratele RX400h, dar va beneficia de o putere ceva mai mică. Finisajele şi materialele vor fi tot de nivelul segmentului premium, iar preţul va fi unul suficient de abordabil pentru a face din crossover-ul japonez un rival pentru X1, Q3 şi chiar anticipatul Mercedes GLC, fratele mai mic al actualului GLK. 

via | egm

Comentarii (1)

  • @
    Acuma toti scot rivali, etc. Nu mai au sanse ! Cine mai cumpara o masina din aceasta in ziua de azi ?
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru