Londra va inaugura 150 de puncte de reîncărcare pentru maşinile electrice

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 28.05.2011
Primarul Londrei a lansat programul Source London, prin intermediul căruia, în capitala Angliei se vor introduce 150 de puncte de reîncărcare destinate maşinilor electrice.

Boris Johnson, primarul Londrei, a lansat un nou proiect al cărui principal punct îl reprezintă maşinile electrice. Aceasta poartă denumirea de Source London şi vizează introducerea a 150 de puncte de reîncărcare destinate maşinilor eco. Pentru suma de 115 euro pe lună, fiecare posesor al unui astfel de autovehicul îşi poate reîncărca bateria în punctele special amenajate din tot oraşul.

În prezent, pe străzile Londrei sunt 2.000 de maşini electrice, iar primarul capitalei Angliei doreşte ca până în 2013 să mai introducă încă 1.150 de puncte de încărcare. Inţiativa lui Boris Johnson a fost primită cu etuziasm de Nissan şi Mitsubishi, constructorii care livrează maşini electrice în Marea Britanie. Mai mult decât atât, cei care îşi vor cumpăra un Leaf până la finele acestui an, vor primi gratuit un abonament pentru 12 luni pe care îl vor putea folosi în oricare din punctele de reîncărcare.

De asemenea, firma de consultanţă Accenture a realizat un nou studiu despre ideea achiziţionării unui autovehicul electric.

În urma studiului, 63 % dintre respondenţi sunt de părere că factorul cel mai important în alegerea unei maşini electrice îl constituie punctele de reîncărcare al bateriilor. La întrebarea ce i-ar determina să achiziţioneze un astfel de automobil, 65 % dintre participanţi au răspuns parcarea gratuită, iar 44 % au bifat căsuţa în care scria discount-ul aplicat taxei auto.

Via | Independent

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru