Lotus Evora hibrid debuteza in faza de concept la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.02.2010
Lotus va dezvalui la Geneva primul sau hibrid din istorie, botezat 414E, care funtioneaza cu doar motoare electrice, ce dezvolta in total pecte 400 de cai putere

Lotus va face primii sai pasi in lumea vehiculelor electrice cu un concept nou, care va fi dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. Botezat 414E Hybrid, conceptul are la baza modelul Evora, pe a carui platforma s-a instalat un tren de rulare hibrid.

Puterea este furnizata de doua motoare electrice, gemene, pozitionate pe fiecare roata spate, capabile sa livreze 207 cai putere fiecare, de unde si numele de 414E, al modelului. Cele doua unitati sunt alimentate de o baterie litiu-ion care poate fi incarcata chiar si de la o simpla priza de uz casnic. Bineinteles, exista si un motor conventional care poate incarca bateriile, o unitate de trei cilindri, cu o capacitate de 1.2 litri si 47 de cai putere.

Resursele de sub capota ii sunt suficiente modelului electric, care va putea sa accelereze de la 0 la 100 de km in doar 4 secunde. Chiar si asa, rezervele de energie ii vor fi suficiente pentru a parcurge 53 de kilometri fara asistenta motorului pe benzina.

Pentru cei care isi doresc si ceva senzatii tari, Lotus a pregatit un mod sportiv, care simuleaza comportamentul unei cutii automate cu sapte raporte.

La acesta se adauga sistemul HALOsonic, care a fost creat pentru a avertiza pietonii printr-un sunet extern. Cei care adora gadget-urile pot opta si pentru un varianta sistemului care imita un motor V12 sau V6.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Alex Radoi
    "Cei care adora gadget-urile pot opta si pentru un varianta sistemului care imita un motor V12 sau V6. "

    Foarte tare ideea! Tare de tot!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru