Lotus va lansa un model urban de serie în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.12.2010
Lotus a confirmat oficial intenţiile sale de a produce în serie un vehicul urban, propulsat de un tren de rulare hibrid. Modelul va avea la bază conceptul City Car şi va ajunge pe piaţă în 2013.

Esential

500 de kilometri este autonomia conceptului Lotus City Car.
4.5 secunde îi sunt necesare conceptului Lotus City Car pentru a atinge 50 de km/h.

Lotus se concentrează asupra noii sale game de supercaruri, dar nu poate neglija viitorul modelului său urban, menit să reducă media emisiilor grupului, atunci când în gamă se vor regăsi motoare V6 şi V8. Anticipat de conceptul City Car, expus anul acesta la Salonul de la Paris, modelul a fost confirmat oficial de Dany Bahar, preşedintele constructorului britanic de nişă.

"Am aprobat proiectul care viza producţia de serie a modelului nostru urban. Maşina va ajunge pe stradă în luna octombrie a anului 2013. Vom dezvolta modelul împreună cu Proton şi un alt partener cu experienţă pentru a putea beneficia de un suport suficient pe pieţele din Europa şi Asia. Nu excludem nici posibilitatea unei versiuni sportive", a încheiat Bahar.

Conceptul City Car este propulsat de o platformă hibridă, care găzduieşte un motor convenţional pe benzină, cu trei cilindri, de 1.2 litri şi o unitate electrică, alimentată de un pachet de baterii litiu-ion. Ansamblul de propulsie garantează un total de 220 de cai putere şi o autonomie de 500 de kilometri, asigurată de unitatea pe benzină, destinată alimentării setului de baterii.

Resursele sunt suficiente pentru a asigura o acceleraţie de la 0 la 50 de km/h în 4.5 secunde şi de la 0 la 100 de km/h în 9 secunde.

Viteza maximă se opreşte în jurul valorii de 170 de km/h. 

via | autoblog

Comentarii (11)

  • ?
    astia cu masinile electrice au inceput sa ma enerveze pt ca nu e asta solutia (ca sa produci electricitate iti trebuie petrol, gaze, carbuni , centrale nucleare, eolienele si panourile solare care sunt fix pix , si mai trebuie si metalul pretios care (se gaseste ori unde cele mai mari zacaminte de litiu si cupru se afla in afganistan si noi credem ? vai sunt teroristi acolo si extractia minereului e simpla iese singur la suprafata si ajunge sub forma de acumulator... deci hai cu gura greenpeace ca doar ati fost Let's Do It, Romania! si cum e mai bine razboaie pt unii si pt altii sa fim verzi (si draga mi-am luat hibrid sunt cool
    9 9
  • co2
    Principalele elemente care produc efectul de sera sunt: vaporii de apa, dioxidul de carbon, metanul si ozonul. De asemenea mai sunt responsabile si alte elemente, insa cu o pondere mai mica, precum: protoxidul de azot, hidrofluorocarburile, perfluorocarburile si fluorura de sulf.....Vulcanismul este un factor a carui importanta a fost subestimata pana recent si contribuie la incalzirea globala, producand gaze cu efect de sera, in general CO2, continute in magma. Cenusa vulcanica contine si aerosoli sulfurosi care obtureaza radiatia solara.
    8 6
  • cea mai importanta
    Dioxidul de carbon este o hrana pentru plante, insa cand acesta este in exces, devine poluator.
    Actualmente cantitatea dioxidului de carbon este de 0,03 %. Presupunand ca aceasta cantitate va fi dublata, temperatura globului pamantesc poate sa creasca cu 1,3 – 3 grade Celsius. Insa dioxidul de carbon, CO2, nu este cel mai important factor pentru efectul de sera. Vaporii din apa (H2O) si metanul (CH4), iesit din fermentarea materiilor organice, contribuie chiar mai mult la retinerea radiatiilor infrarosii. CH4 este eliberat de micile miscari tectonice ale oceanelor
    7 6
  • Deșteaptă-te, române!
    asta e un ciclu al pamantului cu incalzirea si racirea cum ar fi anotimpurile..... hai ca vam plictisit si pt cei cu greenpeace putina intelegere
    8 5
  • OK.
    OK. Am inteles asta cu planeta. Dar masinuta asta este geniala. Mi-ar place 1.2 220cp si motoras electric pentru consum mic. Cred ca deja portofelul e mai important pentru fiecare dintre noi pe termen scurt.
    Sa imi dea un consum de 6% benzima..mama mama ...sa tot scoti astfel de masini.
    5 1
  • poluatorul
    @isa
    io cred ca tu esti la ciclu...

    ontopic: nu arat rau deloc rau masinutza celor de la lotus, cu niste caracteristici sportive ar putea fi chiar interesanta
    4 9
  • Romanii nu pot purta o discutie civilizata. Oricine are o alta parere trebuie imediat jignit si facut in toate felurile. Urat.
    6 0
  • poluatorul
    in afara de a te baga ca musca la ....
    parerea ta despre masina care e?
    0 6
  • Parerea mea e sa mai mergi pe la scoala si sa recuperezi cei 7 ani de acasa ca iti lipsesc. Proverbul e ca muscan "in" nu "la" :)

    Masina asta e doar pentru a scadea media de co2 ca si Cygnet in cazul Aston, deci vax. Nu va iesi niciodata cu 220cp, e doar de show, dar sunt sigur ca nu te intereseaza de fapt parerea mea.
    5 0
  • @isa ai cunostinte , dar nu stii sa le folosesti cum trebuie
    vor evolua , scopul hibridelor / electricelor este pentru a diminua nevoia de combustibil , faza cu trendul depinde de gusturile fiecaruia , iar centralele sunt oricum necesare pentru case , magazine , fabrici ...
    2 3
  • zarnesteanu
    Din serialul "Gentleman-ul si tiganca", partea a-II-a
    Episodul I : Aston Martin si mama taiota.
    Episodul II: Lotus si proton.

    De astazi si in DVD sau Blue-Ray.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru