Mazda a livrat primul hibrid Primacy Hydrogen RE

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.05.2009
Mazda a livrat primul hibrid care imbina un motor pe benzina ce poate functiona si pe hidrogen cu un motor electric. Modelul este bazat pe Mazda Premacy si este echipat cu un motor Wankel.

Mazda a reusit sa inagureze trei premiere intr-un singur vehicul. Astfel, compania japoneza a livrat primul Primacy Hydrogen RE, ce este echipat cu un motor rotativ ce poate functiona atat cu benzina cat si cu hidrogen. Pe langa asta, modelul are si un motor electric ce poate asigura propulsia, si primeste curent electric de la bateriile Litiu-Ion de la bord.

Mazda Primacy Hydrogen RE are o autonomie de doua ori mai mare decat cea a lui RX-8 Hydrogen RE, adica de aproximativ 200 kilometri. Hidrogenul folosit pentru alimentare este stocat intr-un rezervor special, ce mentine o presiune de 344 bari. Acest model va fi folosit de un mare distribuitor de GPL din Japonia, ce doreste sa devina distribuitor de hidrogen.

Compania Iwatani detine inca din anul 2006 un Mazda RX-8 ce poate functiona cu hidrogen si poate sa sustina o retea mare de distributie a hidrogenului datorita faptului ca este cel mai mare producator de hidrogen din Japonia. Cele doua companii vor face un studiu bazat pe testele efectuate pe acest vehicul si vor lucra pentru dezvoltarea tehnologiei vehiculelor alimentate cu hidrogen.

Via | Wired

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru