Mazda CX-5 are cele mai uşoare spoilere din lume

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.02.2012
Pentru a reduce din masa totală a crossover-ului CX-5, Mazda foloseşte materiale inovative care permit obţinerea unor spoilere mai uşoare cu 20% decât cele conveţionale.

Mazda este unul din constructorii care mizează mult pe diete stricte, menite să reducă cu multe kilograme masa totală a modelelor din gama sa. Cel mai nou exemplu este crossover-ul CX-5 care beneficiază, potrivit comunicatului oficial al japonezilor, de cele mai uşoare spoilere existente în prezent în producţia de automobile la nivel mondial.

Dezvoltate în colaborare cu Japan Polypropylene Corporation, spoilerele sunt confecţionate dintr-o răşină specială, care păstrează rigiditatea structurală convenţională, însă este mult mai uşoară. Mulţumită acestui material, rezultat din combinarea a două componente regăsite în polipropilenă şi cauciuc, spoilerele sunt acum mai subţiri şi cu 20% mai uşoare.

Grosimea părţilor componente uşurează răcirea materialului după turnare, ceea ce are implicaţii directe asupra timpului de producţie a spoilerelor. Acesta se reduce de la 60 la doar 30 de secunde, fiind o economie de timp considerabilă în producţia de serie.

Noile spoilere, mai uşoare dar cu aceeaşi capacitate de absorbţie a impactului şi cu aceeaşi aderenţă pentru vopsea, vor fi introduse treptat pe toate modelele din gama Mazda.

via | mazda

Comentarii (2)

  • Marinica
    Eu am auzit ca au cel mai usor si moale material textil pentru centurile de siguranta. Ce articol e asta?
    9 9
  • Cele mai usoare, dar sa vedem cat de sigure!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru