Mazda Premacy pe hidrogen debuteaza pe strazi

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.03.2009
Mazda va imprumuta versiunile de serie alimentate cu hidrogen ale modelului Premacy autoritatilor din Japonia pentru testare.

Mazda face inca un pas important in lupta pentru protejarea mediului inconjurator, odata cu "lansarea la apa" a versiunii de serie Premacy Hydrogen RE Hybrid. Dezvaluit oficial cu ceva timp in urma, primul vehicul hibrid de serie, alimentat cu hidrogen din istoria Mazda va fi livrat sub forma de imprumut guvernului, autoritatilor locale si companiilor energetice pe toata durata anului 2009.

Modelul are la baza versiunea pentru piata japoneza a modelului Premacy, echipata cu un tren de rulare hibrid de serie, care combina motorul rotativ pe hidrogen cu unul electric. Ca si in cazul mai cunoscutului Chevrolet Volt, motorul conventional, rotativ in cazul Mazda, produce energie folosita de propulsorul electric.

Diferenta este ca japonezii alimenteaza motorul rotativ cu hidrogen, un plin fiind suficient pentru a parcurge 200 de kiloemtri, dublu fata de cat reusea initial Mazda cu RX-8 Hydrogen RE.

Trenul de rulare hibrid reuseste sa creasca puterea totala cu 40%, Mazda Premacy Hydrogen RE reusind astfel sa obtina o resursa totala de 147 cai putere.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru