Mazda vrea un frate mai mic pentru CX-7

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.11.2007
Mazda vrea sa dezvolte un SUV de mici dimensiuni care sa imprumute platforma cu tractiune spate de la MX-5.

Esential

2008 este anul in care Mazda va prezenta la Paris conceptul care prefigureaza viitorul CX-5.

In conditiile in care toti constructorii mondiali isi concentreaza atentia asupra SUV-urilor de mici dimensiuni si Mazda se gandeste la un frate mai mic pentru proaspat lansatul CX-7.

Potrivit unor declaratii facute de James Muir, boss-ul diviziei europene Mazda, japonezii se gandesc la dezvoltarea unui SUV de mici dimensiuni pe platforma cu tractiune spate regasita pe actualul MX-5. "Sunt de parere ca SUV-urile devin din ce in ce mai mici si capata o atitudine de automobil compact. Mazda trebuie sa se adapteze si o poate face foarte usor prin imprumutarea platformei cu tractiune spate de la MX-5", a declarat Muir.

In prezent, japonezii dezvolta materiale usoare pentru viitoarele platforme ajutandu-se de aluminiu si otel. Cel mai probabil, aceasta tehnologie va fi folosita si pentru un posibil SUV mai mic cu o masa foarte scazuta. Un concept care sa anticipeze un posibil frate mai mic pentru CX-7, este asteptat sa debuteze la Salonul de la Paris de anul viitor.

Taguri: CX-7, MX-5, Mazda

Comentarii (1)

  • Freelander 2
    MX-5
    Liniile tradeaza o intentie laudabila , doar ca acest SUV aduce mai degraba a barca de viteza...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru