Mercedes a deschis două tunele aerodinamice, care pot simula 265 km/h şi 60 grade Celsius
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Centrul Mercedes-Benz din Sindelfingen a primit două noi tunele de testare în condiţii climaterice extreme. Noile tuneluri pot să testeze două vehicule şi au capacităţi deosebite, fiind în stare să supună vehiculele la ploaie tropicală, furtuni de zăpadă şi temperaturi cuprinse între minus 40 de grade Celsius şi 60 de grade Celsius. Între timp, viteza vehiculului poate să urce până la 265 km/h pe dinamometrul cu două role care echipează fiecare tunel. Vechiul tunel climatic era capabil să simuleze temperaturi de minus 20 de grade Celsius în combinaţie cu o viteză maximă de 64 km/h, sau temperaturi de 40 de grade Celsius şi o viteză de 100 km/h. Un tunel este responsabil de temperaturile sub zero grade Celsius, în timp ce al doilea tunel se ”ocupă” de temperaturile pozitive.
Graţie noului centru, inginerii Mercedes-Benz vor putea să reducă dramatic timpul necesar testării unor elemente pentru fiecare model nou. Spre exemplu, dacă aceştia doreau să testeze un scut motor, acesta ar fi fost dezvoltat în maximum zece variante.
Variantele respective urmează să fie testate în tunel, iar cele mai bune trei unităţi vor ajunge şi pe teren, iar apoi vor lua o decizie finală. Avantajul major este eliminarea necesităţii de a transporta vehiculele şi inginerii de test în locuri izolate în vederea testării la climă extremă, dar şi posibilitatea de a repeta unele condiţii.În timp ce zona din nordul Suediei şi deşertul "Death Valley" din Statele Unite ale Americii erau terenurile preferate de testare ale prototipurilor Mercedes-Benz, acestea nu furnizau întodeauna condiţiile meteo extreme pe care le căutau inginerii. Acum, toate condiţiile respective pot fi simulate într-un tunel. Rezultatul acestui centru va fi reducerea timpului petrecut pe traseu în căutarea condiţiilor climaterice extreme şi dezvoltarea unor modele mai fiabile, care au putut fi încercate în laborator în condiţii de neimaginat pe drumurile publice ( cum ar fi rularea cu 265 km/h la o temperatură de -40 grade Celsius).
Toate sistemele vehiculelor viitoare create de Mercedes-Benz vor fi testate în premieră în acest tunel. De la stergătoarele de parbriz, la sistemul de climatizare, toate funcţiile vor fi puse la încercare în cele mai dure condiţii.
Cei de la Mercedes spun că noul lor tunel suportă şi vehiculele alimentate cu hidrogen, deci modelele viitorului vor putea fi testate fără să aibă nevoie de o infrastructură extensivă.Via | Auto-Media.info
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
O organizație românească ce are ca misiune susținerea înțelegerii transformărilor viitorului a publicat un studiu care evaluează tehnologiile auto inovative ale anului 2023. (18.03)
-
Constructorul german de automobile anunță că noul său head-up display, dispus pe toată lățimea parbrizului, va intra în producție din 2025. Acesta se va regăsi pe modelele din viitoarea generație Neue Klasse. (15.03)
-
Audi a introdus o actualizare software importantă pentru modelele Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron. Noul sistem actualizat asigură o încărcare mai eficientă a bateriei și aduce și funcții noi de personalizare. (15.03)
-
Skoda: Noua generație Superb debutează în a doua jumătate a lui 2023
-
OFICIAL: Dacia Bigster și Duster 3 vor fi produse la Mioveni
-
OFICIAL: Audi A4 își schimbă numele în A5, iar A6 devine A7
-
Am văzut pe viu noul Ford Explorer Electric: 5 lucruri despre SUV-ul desenat de un român
-
Scandal de corupție la Mercedes-Benz: doi angajați ai unei uzine din Germania, acuzați că au luat mită de milioane de euro
Si aici un filmuletz mai mult decat edificator:
ttp://www.youtube.com/watch?v=HkV2dflBvcA