Mercedes a realizat cel mai avansat simulator auto pentru turisme din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Cel mai avansat simulator auto din lume destinat testării turismelor le aparţine celor de la Daimler şi este amplasat la Sindelfingen.

Mercedes a creat un nou simulator pentru inginerii săi. Acesta a fost construit în Sindelfingen, iar întregul complex din care face parte acest simulator a fost realizat în urma unei investiţii de 160 de milioane de euro. Noul simulator poate proiecta imagini fotorealiste pe un câmp vizual de 360 de grade şi se poate mişca pe 16 direcţii. Scopul celor de la Mercedes-Benz este de a realiza un mediu de test extrem de realist fără niciun risc pentru ceilalţi.

Din păcate pentru fanii producătorului german, publicul nu va avea acces la acest simulator din cauza costurilor ridicate de utilizare. Pentru a obţine rentabilitatea acestui proiect, Mercedes-Benz ar trebui să aplice taxe imense participanţilor, iar acestea ar trece cu mult de costul închirierii unei maşini cu care să poţi merge pe un circuit adevărat. Adevăratul scop al noului simulator este încercarea modelelor noi şi perfecţionarea sistemelor actuale în diferite condiţii repetabile la orice oră din zi şi din noapte.

În urmă cu ceva vreme, un pilot de teste Mercedes-Benz a decedat în urma unui accident la viteză mare pe autostradă la bordul unui prototip. Şeful piloţilor de teste de la Toyota a decedat şi el în cursul acestui an după ce modelul Lexus LF-A pe care îl conducea s-a izbit frontal de un BMW.

Doi piloţi de teste de la Porsche au decedat şi ei în accidente la viteză mare pe autostradă la bordul prototipurilor de test.

Noul simulator ar putea reduce numărul de ore pe care le vor petrece piloţii de teste pe şosea şi să reducă riscul ca aceştia să facă un accident din cauza adormirii la volan sau a pierderii controlului la viteze mari. Evident, noile modele vor fi testate în continuare pe şosea de cei de la Mercedes-Benz pentru a optimiza comportamentul acestora.

Via | ZerCustoms 

Comentarii (2)

  • Interesant
    Daca e sa o luam pe aia dreapta, cred ca multi dintre noi am dori sa fim piloti de teste la una dintre marcile noastre preferate, insa cred ca nu stim de fapt absolut nimic despre ce presupune o astfel de meserie...trebuie sa fii pe drum mai mult decat soferii de tir, exista riscuri enorme avand in vedere ca ai de a face cu modele care nu sunt puse la punct 100%, iar surprizele (neplacute) pot aparea la tot pasul. Exista si partea plina a paharului, aceea ca ai sansa de a conduce modele la care altii doar viseaza, vezi o multime de locuri interesante, participi la tot felul de sedinte tehnice etc.
    Cred ca acest centru de testare se va multiplica si la ceilalti producatori importanti de masini.
    7 1
  • out of this world
    fara comentarii
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru