Mercedes, BMW si Volkswagen nu mai vor la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.01.2009
Oficialii celor trei mari grupuri germane isi vor concentra atentia pe viitor asupra Salonului de la Los Angeles, in defavoarea celui de la Detroit.

Salonul Auto de la Detroit primeste inca lovituri grele din partea marilor constructori mondiali, chiar si la doua saptamani dupa deschiderea oficiala. Potrivit unor informatii aparute in presa locala, cei trei mari constructori germani, Mercedes, BMW si Volkswagen au luat in calcul boicotarea salonului american.

Se pare ca reprezentatantii celor trei grupuri au discutat intre ei despre o eventuala concentrarea a eforturilor asupra Salonului Auto de la Los Angeles, in defavoarea celui de la Detroit. Ideea a fost pentru moment abandonata insa anul viitor ar putea consemna alte absente importante in Cobo Hall.

O reducere continua a numarului de participanti ar putea avea efecte negative asupra orasului Detroit si asupra organizatorilor. Cele trei mai grupuri germane cheltuiesc sume importante pentru o desfasurare impresionanta de forte in timp ce jurnalistii si publicul vizitator contribuie substantial la veniturile comerciantilor locali.

Criza economica ar putea face ca toate aceste avantaje sa dispara anul viitor, oficialii celor trei mari constructori fiind capabil sa ajunga la o intelegere tacita pentru o eventuala absenta la Detroit in 2010.

via | Worldcarfans

Comentarii (2)

  • Crysty
    Grupuri
    Grupul Volkswagen nu se numeste in prezent Porsche? Deoarece Porsche are achizitionate peste 50% din actiunile Grupului ?
    0 0
  • Robert
    @ Crysty
    Nu. Cat timp legea VW este in vigoare,lege care permite landului Saxonia Inferioara sa aibe drept de veto desi are doar 20 % din actiuni,Porsche nu poate integra grupul VW in Porsche Automobil Holding SE . Pana cand se va abroga aceasta lege,Porsche se poate bucura "doar" de dividentele ce-i revin la 50.76% din actiunile VW.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru