Mercedes si Renault lucreaza la o platforma pentru modele mini

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.11.2009
Constructorul german si cel francez colaboreaza pentru dezvoltarea unuei platforme destinate modelelor mini dar si pentru dezvoltarea unei game noi de motoare.

Dupa colaborarea legata de BMW cu grupul PSA Peugeot-Citroen, un alt constructor german isi uneste fortele cu un producator francez. Mercedes si Renault trateaza inca de la mijlocul verii oportunitatile unei cooperari pentru un viitor produs destinat pietei de vehicule mini.

Proiectul demarat de ambele parti va da nastere in viitorul apropiat unei platforme modulare complet noi, destinata masinilor de clasa mica si mini, si unor game de motorizari diferite. Rezultatele vor constiui baza unei noi linii de modele urbane Renault si a noii generatii de modele Smart.

Pana in prezent se stie doar ca nemtii au reusit sa creeze o platforma cu propulsie spate, ce se va regasi pe viitorul Smart Fortwo, asteptat in 2013, si pe un potential urmas al lui Forfour, asteptat in 2014. Renault va beneficia de pe urma acestei platforme, urmand sa o foloseasca pentru a da nastere, in viitorul apropiat, unor versiuni de serie a conceptelor Twizy si Zoe. Momentan nu se stie daca si ceilalti parteneri Renault, Nissan, Samsung si Dacia, vor beneficia de pe urma platformei.

Mercedes va colabora cu Renault si pentru dezvoltarea unei noi game de motoare comune. Pentru inceput, nemtii vor pune la dispozitia partenerilor mai multe unitati benzina si diesel, conectate la o transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte sau la una manuala cu sase trepte. Motorizarile vor beneficia si de sisteme start-stop si vor fi dezvoltate special pentru platforma cu propulsie posterioara.

Alaturi de aceasta noua gama francezii si germanii vor pune la punct un proiect de dezvoltare a unor motoare cu patru cilindri, diesel si benzina, gata sa ofere dintr-o capacitate de 1.8 litri, putere suficienta si un consum demn de invidiat. Acest tip de motor ar urma sa se gaseasca pe versiunile superioare ale unor modele actuale, cum sunt A-Klasse, B-Klasse, Twingo, Clio, Modus, Megane si Scenic.

Renault se pare ca va intinde o mana de jautor celor de la Mercedes in ceea ce priveste asamblarea viitorului Forfour, modelul urmand sa fie produs la fabrica in care francezii vor asambla propriul lor model urban cu patru usi.

La randul sau, Renault ar urma sa isi produca viitorul microcar in cadrul uzinei din Hambach, Franta, acolo unde va lua nastere si viitorul Fortwo.

Nici o colaborare in ceea ce priveste dezvoltarea trenurilor de rulare electrice sau hibride nu va fi exclusa, Mercedes si Renault intentionand sa lanseze versiuni ecologice ale modelelor la care deja lucreaza impreuna. Este incert insa cine se va ocupa de acest proiect.

via | Autocar

Comentarii (6)

  • imi place ! e bine asa :) toata lumea are de castigat inclusiv clientul final
    14 0
  • Mercedes cu Renault, Bmw cu Peugeot....la Le mans castiga francezii, la wrc la fel....60% din masinile de pe piata au tehnologie frantuzeasca dovedit oficial....slabe masinile astea frantuzesti :)) doar sa traiesti in copaci ca sa mai afirmi ca masinile frantuzesti nu sunt bune sau ca au piesele scumpe.....
    11 9
  • Dumitru
    Corect
    Ai dreptate, numai ca aia din copaci sunt multi. Un pitecantrop s-a si grabit sa-ti dea un vot negativ. Saracul...
    9 8
  • adrian rtz
    dacie
    Mi-ar placea ca dupa indelungi negocieri intre cele 2 branduri, sa se hotarasca sa scoata un model mini care sa poarte sigla dacia. Dacia in colaborare cu Mercedes, probabi ca nici atunci nu va scapa de apelativul ..."o dacie" din partea unora
    4 0
  • gheorghe
    @RS @Dumitru
    imi este mila de voi!!Sincer
    3 8
  • Dumitru
    domnului Gheorghe
    Ma onoreaza atata marinimie! Sincer!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru