Mercedes va investi 4.1 miliarde de euro pentru a rămâne liderul pieţei hibrizilor premium

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.01.2011
Mercedes-Benz vrea să păstreze poziţia de lider al segmentului modelelor premium de vehicule cu propulsie alternativă.

Nemţii de la Mercedes-Benz vor să ofere o gamă completă de modele hibride în Europa şi Statele Unite ale Americii până în 2014. Pentru a realiza acest obiectiv, germanii vor să investească 4.1 miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiilor alternative de propulsie. Fie că vorbim de hibrizi, vehicule alimentate cu hidrogen sau vehicule electrice, nemţii vor face o investiţie importantă în protecţia mediului şi în păstrarea posturii de lideri în ceea ce priveşte modelele ecologice oferite în segmentul premium.

Gama de hibrizi de la Mercedes-Benz va include modelele C-Klasse, E-Klasse şi S-Klasse. Mai mult decât atât, S-Klasse va avea o versiune hibridă care va putea fi încărcată de la priza de curent alternativ, pentru a oferi o autonomie de câteva zeci de kilometri fără a fi necesară pornirea motorului cu combustie internă. O versiune hibridă a lui Mercedes-Benz ML este în cărţi. Nemţii nu au mers atât de departe încât să dezvolte versiuni hibride ale lui A-Klasse, B-Klasse, R-Klasse, GLK, GL, CLS şi altele.

Herbert Kohler, şeful departamentului de mobilitate în viitor al Daimler, a declarat că angajatorul său este lider în domeniul vehiculelor premium cu propulsie alternativă şi că vor face tot ceea ce este necesar pentru a apăra această poziţie.

Recent, cei de la Mercedes-Benz au introdus un motor diesel cu patru cilindri în linie pe S-Klasse. Respectivul model, S 250 CDI, a devenit cel mai economic S-Klasse din istorie. În ceea ce priveşte modelele hibride, C-Klass Hybrid şi E-Klasse Hybrid vor debuta în Europa în 2013.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru